Ψυχοκινητική για παιδιά 6-9 ετών

Κινητικές δραστηριότητες, μάθηση και έκφραση συναισθημάτων

μέσα από το παιχνίδι και τα εικαστικά!

  

Το εργαστήριο Ψυχοκινητικής περιλαμβάνει μία ενότητα εικαστικών δραστηριοτήτων,  μία ενότητα κινητικών δραστηριοτήτων μέσα από το παιχνίδι και μία ενότητα παιχνιδιών αφής.

 

Με εργαλεία το σωματικό παιχνίδι, τις ξύλινες φυσικές κατασκευές, τα μουσικά όργανα, τις σαπουνόφουσκες και τα χρώματα βοηθάμε τα παιδιά να εξασκηθούν, να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τον τρόπο που βάζουν τα όρια τους, τον τρόπο που σταματούν και χαλαρώνουν για να ξανά ξεκινήσουν τις δραστηριότητες τους. Οι ασκήσεις προσανατολισμού στον χώρο, τα παιχνίδια ισορροπίας, τα παιχνίδια με μπάλες στεφάνια και κορδέλες και η δραματοποίηση παραμυθιών βοηθάν το παιδί να αποκτήσει συνείδηση του σώματός του,να εξερευνήσει τον χώρο του, να οργανωθεί και να αλληλεπιδράσει με την ομάδα του.

 

Μέσα από το σεμινάριο ενισχύονται οι κινητικές δεξιότητες τόσο οι αδρές, όσο και οι λεπτές. Τα παιδιά ισχυροποιούν την αυτοεκτίμηση τους και την αυτοπεποίθηση τους, βελτιώνονται οι δεξιότητες τους στην μάθηση και τη γραφή, μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα και να προσαρμόζονται γρήγορα στην αλλαγή της συνθήκης.

 

Στο εργαστήριο συμμετέχουν παιδιά από 6 έως 9 ετών. Η κάθε συνάντηση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.

 

Εισηγήτρια: Κατερίνα- Μερκουρία Σκαρμούτσου, παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια

 

Η συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/10 στις 16:00, όπου η εισηγήτρια θα μιλήσει για το πρόγραμμα και θα λύσει τυχόν απορίες.

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δώδεκα συναντήσεις, κάθε Παρασκευή 16:00-17:30 και το συνολικό κόστος είναι 35,0 €/μήνα (30,0€ φοιτητών/ανέργων).