Σεμινάριο Αθλητικής Δημοσιογραφίας

Έναρξη: 30/09/2019 Λήξη: 30/09/2019

 

Πώς γράφεται ένα άρθρο γνώμης, ένα ιστορικό αφιέρωμα ή μια ανάλυση αγώνα; Πώς αξιολογείται η εγκυρότητα μιας πηγής ή μιας είδησης; Ποια είναι τα συχνότερα λάθη και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε;

 

Το εργαστήρι αθλητικής δημοσιογραφίας απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου όσο και σε ερασιτέχνες που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο. Στη διάρκειά του θα μελετηθούν οι σύγχρονοι τρόποι συγγραφής αθλητικών ειδήσεων, ρεπορτάζ και άρθρων, με έμφαση στη χρήση των νέων ηλεκτρονικών ειδησεογραφικών Μέσων (ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

 

Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν υπό καθοδήγηση τα δικά τους κείμενα/άρθρα, ενώ γιαόσα από αυτά διακριθούν υπάρχει και δυνατότητα δημοσίευσης σε αθλητικές ιστοσελίδες.

Εισηγητής: Δημήτρης Ιορδανόπουλος

 

 

Ενότητες

Αξιολογώντας τηνπηγή/είδηση

Τεχνική αθλητικού ρεπορτάζ

Φιλοσοφία τίτλων & Ύφος γραφής

Γνώσεις προγραμμάτων και τεχνολογίας

Χρήση των Social Media

Άρθρα γνώμης

Αναλύσεις και Στατιστικά

Preview/Live/Review

Στοίχημα/Προβλέψεις/Προγνωστικά

Αφιερώματα/Ιστορικά

Πνευματικά δικαιώματα και ηθική

 

Εισηγητής: Δημήτρης Ιορδανόπουλος

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου τη Δευτέρα 23/9 στις 20:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε πέντε δίωρες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 20:00-22:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 60,00 ευρώ (55,00 φοιτητών/ ανέργων)