Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής: «O Χαρακτήρας Παντού»

Οι αισθήσεις μας τροφοδοτούν συνεχώς τον εγκέφαλο με πληροφορίες. Ο εγκέφαλος, με την σειρά του, για να καταλάβει την πληροφορία, φτιάχνει ιστορίες. Όλες οι νοητικές διεργασίες μας είναι ιστορίες. Οι έννοιες ‘άνθρωπος’ και ‘ιστορίες’ είναι δηλαδή άρρηκτα συνδεδεμένες.

 

Στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής με θέμα «Ο Χαρακτήρας Παντού» ανακαλύπτετε τρόπους για να γράφετε με πηγή τον χαρακτήρα που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ‘εαυτό’. Μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής και διαδραστικές τεχνικές, στόχος είναι η διεύρυνση της οπτικής του συγγραφέα.

 

Τα οφέλη παρακολούθησης συνοπτικά είναι:

  • Μαθαίνετε πώς  να κατασκευάζετε —και πώς να γκρεμίζετε— χαρακτήρες.
  • Μαθαίνετε να διαβάζετε τον εαυτό σας ως χαρακτήρα και  να εντοπίζεται τον πραγματικό εαυτό των χαρακτήρων που θέλετε να κατασκευάσετε.
  • Εξοικειώνεστε νοητικά (και κιναισθητικά, όσες και όσοι το επιθυμούν) με τον έμφυτο μηχανισμό αφήγησης.
  • Μαθαίνετε την τέχνη της εποικοδομητικής κριτικής.
  • Αποκτάτε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της συγγραφικής ζωής, έναν κύκλο δημιουργών. Τον κύκλο συστήνουν οι εμπνευστές των σεμιναρίων έτσι ώστε να τον διαχειρίζεστε εσείς στην πορεία.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε επανειλημμένα ως webinar την περίοδο του εγκλεισμού μετά τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου.

 

To σεμινάριο είναι αυτοτελές αλλά, ταυτόχρονα, το πρώτο μέρος του εργαστηρίου που θα φιλοξενηθεί στον Κήπο κάτω από την ίδια θεματική ομπρέλα. Το κόστος συμμετοχής του πρώτου συμπυκνωμένου μαθήματος αφαιρείται στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες παρακολουθήσουν το δίμηνο εργαστήρι.

 

Εισηγήτρια: Στέλλα Τενεκετζή

 

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Υλικού: Μάνος Αποστολίδης

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στον Κήπο την Παρασκευή 5/11, 18:00-22:00 και το κόστος συμμετοχής είναι 40,00€.

 

Early Bird έως 31/10: 29,0€.

 

To εργαστήρι δημιουργικής γραφής που θα ακολουθήσει, είναι διάρκειας 20 ωρών και θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις, κάθε Πέμπτη, 20:00-22:30.

 

Η δωρεάν συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/11 στις 20:00.

 

Το κόστος συμμετοχής στο δίμηνο εργαστήρι είναι 130,0€, αλλά στην περίπτωση που προηγηθεί η παρακολούθηση του Σεμιναρίου η τιμή του εργαστηρίου προσαρμόζεται στα 100,0€.