Σεμινάριο Φιλοσοφίας για Εφήβους

Έναρξη: 19/01/2019 Λήξη: 25/05/2019

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ 2018-2019

 

Ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» και τα Σεμινάρια Κήπος συνδιοργανώνουν συναντήσεις αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας για παιδιά Β' Γυμνασίου με Β' Λυκείου κάθε Σάββατο 12-1 μ.μ. σε χώρο των Σεμιναρίων Κήπος, Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη (περιοχή Δικαστηρίων).

 

Οι συναντήσεις των παιδιών και των εφήβων έχουν ψυχαγωγικό χαρακτήρα και αποβλέπουν στη γνωριμία και  ερμηνεία των διδαγμάτων των στοχαστών της αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης, όσον αφορά τη φιλία, τον ανθρωπισμό, τη δικαιοσύνη, αλλά και το ερευνητικό πνεύμα και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Στοχεύουν στην ενίσχυση μιας αισιόδοξης και δυναμικής στάσης ζωής.

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

 

Ενδεικτικά θέματα προηγούμενων ετών: εδώ 

 

Η Συμμετοχή είναι Δωρεάν. Κρατήστε την θέση σας.

 

Εισηγήτρια:  Ζωή Ιωαννίδου - Φιλόλογος

 

Η Ζωή Ιωαννίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1996, είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Δ.Π.Θ. και παρακολουθεί το εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται ως καθηγήτρια φιλολογικών μαθημάτων σε διάφορα φροντιστήρια της πόλης και διδάσκει την Ελληνική γλώσσα σε αλλοδαπούς. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις ξένες γλώσσες, καθώς γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Ρωσικά και Ιταλικά, ενώ μελετά συστηματικά κείμενα Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας.

 

 

 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις