Σεμινάριο Ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης

Έναρξη: 07/04/2020 Λήξη: 04/05/2020

Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται να έχει ο κάθε άνθρωπος ώστε να ζει με ισορροπία και αρμονία τη καθημερινότητα του.
Σε κάθε ενότητα ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει γνώση και βιωματικά εργαλεία για να καλυτερεύσει την ποιότητα της ζωής του.

Οι βιωματικές ασκήσεις σε κάθε ενότητα θα του προσφέρουν άμεσα εσωτερικές αλλαγές και συμφωνίες  προς την προσωπική του ευτυχία και κατεύθυνση.
Στο τέλος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος θα έχει ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τον εαυτό του και τους άλλους. Θα έχει ανακαλύψει τις κρυμμένες δυνατότητες του και πώς να τις αξιοποιήσει συνειδητά. Η στάση του απέναντι στη ζωή και στις εκάστοτε δυσκολίες θα είναι θετική, αισιόδοξη με αίσθημα γαλήνης, ευεξίας και απόλυτης εμπιστοσύνης.
Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, σε ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις (Προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική, συστημική, ύπνωση, gestalt) , σε εναλλακτικά συστήματα προσωπικής ανάπτυξης και θεραπειών (Life coaching, nlp) στην ιατρική ψυχολογία (ενδοκρινολογία,  νευροφυσιολογία κ.α.) και σε μεθόδους συναισθηματικής και νοητικής νοημοσύνης

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 

16/12 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ – ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ  ΧΡΟΝΟΥ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ)

Τι είναι άγχος και το στρες – Είδη άγχους – Συμπτωματολογία - Πώς να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τον χρόνο μας - Αντίσταση – Αναβλητικότητα-  Αρχές προτεραιοτήτων – Πειθαρχία – Αξία προσωπικής δέσμευσης – Εκκρεμότητες – διατροφή – αναπνοή – ασκήσεις χαλάρωσης εξάλειψης του στρες κ.α.

 

13/1  ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ)

Πως δημιουργούνται οι πεποιθήσεις – Ψυχολογικά τεστ αυτογνωσίας – Αναγνώριση πεποιθήσεων – Τρόποι εξάλειψης τους -  Κατανόηση δημιουργίας των καταστάσεων μου – Διαχείριση αρνητικών συμπεριφορών και αντιδράσεων  κ.α.

 

27/1   ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ)

Ποια η διαφορά της αυτοπεποίθησης με την αυτοεκτίμηση -  Χαρακτηριστικά χαμηλής και υψηλής αυτοεκτίμησης -  Συμπεριφορές και συναισθήματα αυτοεκτίμησης – Ενίσχυση αυτοπεποίθησης – Εσωτερικές αλλαγές και κίνητρα κ.α.

 

17/2  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Γιατί δεν είμαστε αποτελεσματικοί - Ανάγκες -  Νόημα ζωής – Μοναδικότητα και ταλέντα - Εξεύρεση Αναγκών και δικών μας 'θέλω' – Σύμβολα και εμπειρίες – Η έννοια της ευτυχίας - Αλλαγές και κίνητρα

 

24/2   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 - ΣΤΟΧΟΙ – ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Η έννοια της επιτυχίας – Η σημαντικότητα των στόχων - Ορισμός στόχων -  Αξίες και αρχές  -  Η δύναμη των λέξεων και των εκφράσεων κ.α.

9/3   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι είναι επικοινωνία – Είδη επικοινωνίας - Πώς να επικοινωνούμε καλύτερα με τους εαυτούς μας και τους άλλους –Τα λάθη στην επικοινωνία - Οι συνθήκες για ιδανική επικοινωνία –-  Συναισθηματική νοημοσύνη –Γλώσσα επιρροής και κατανόησης- Τρόποι για αποτελεσματική επικοινωνία κ.α.

 

7/4   ΣΧΕΣΕΙΣ  ΑΝΘΡΩΠΩΝ ONLINE
Είδη σχέσεων - Ιδανικές σχέσεις ανθρώπων –– Συγκρούσεις στις σχέσεις - Αλληλοεπηρεασμός ανθρώπων – Συντροφικότητα –Άντρας, γυναίκα -Αγάπη και έρωτας – Σύγχρονη μορφή σχέσεων -   Διαχείριση και απελευθέρωση αρνητικών ανθρώπων κ.α.

 

ΣΚΕΨΕΙΣ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ
Πως λειτουργεί το υποσυνείδητό μας, οι σκέψεις μας, οι αυτόματες αντιδράσεις μας – Διαχείριση αρνητικών σκέψεων – Η δύναμη της φαντασίας –  Εγκέφαλος και νους – Οργάνωση και μνήμη – Όνειρα – Ψυχοδυναμικός προγραμματισμός επιθυμητών καταστάσεων – Καλλιέργεια νοητικής νοημοσύνης κ.α.

ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ – ΛΗΨΗ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Συγχρονικότητα και συμπτώσεις – Ζώνες συχνότητας πληροφοριών – Εργαλεία λήψης πληροφοριών - Πώς να αναγνωρίζουμε και να αξιοποιούμε να μηνύματα – E.S.P – Καλλιέργεια διαισθητικών ικανοτήτων – Ανάπτυξη αισθήσεων – Τρόποι λήψης ιδανικών αποφάσεων – Δημιουργία ιερού χώρου - εργαστηρίου κ.α.


Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Τι είναι η ενέργεια του χρήματος – Τι μας σαμποτάρει και δεν απολαμβάνουμε οικονομική ευημερία – Πεποιθήσεις και συμπεριφορές φτώχειας- Σπατάλη και τσιγκουνιά – Νοοτροπίες ζωής -  Οι συνήθειες των πλούσιων ανθρώπων – Ψυχολογία και αίσθηση της Αφθονίας και της χρηματικής ενέργειας – Προγραμματισμός για αφθονία κ.α.

 

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ – ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Λειτουργία σώματος – νου – συστήματα ασθενειών, προτύπων- Κυτταρικές μνήμες – Ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε ασθένειας – Ολιστική ιατρική - Τρόποι αυτοίασης σωματικού πόνου, πονοκεφάλων και ασθενειών – Έρευνες θεραπειών – Εναλλακτικές θεραπείες κ.α.ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ – ΕΘΙΣΜΟΙ ΚΑΙ

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΑΥΤΟΥ – ΕΛΞΗ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ -  ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ενεργειακά σώματα – Επίπεδα και μορφές ενέργειας – Κβαντική φυσική – Νόμος της έλξης – Εξύψωση και συντήρηση ενέργειας -  Προστασία εαυτού – Ενεργειακοί χώροι – μοίρασμα – Απονομή βεβαιώσεων

 

Εισηγητής: Χρήστος Αραμπατζής (Πτυχιούχος συμβουλευτικής ψυχολογίας – Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης – Υπνοθεραπευτής N.G.H. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ)

 

 Online: Η επόμενη συνάντηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/4 18:00-21:00.

 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις, online. Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου θα είναι 90,00 ευρώ (80,00 φοιτητικό/ ανέργων)

 

Κάθε μενμονωμένη συνάντηση θα κοστίζει 25,00 ευρώ (20,00 φοιτητικό/ ανέργων).

 

•    Σε κάθε ενότητα δίνεται το ανάλογο έντυπο υλικό 
•    Με την ολοκλήρωση του προγράμματος δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. 
(Η βεβαίωση παρακολούθησης δίνεται μόνο σε όσους έχουν παρακολουθήσει το 80%  των σεμιναρίων.)