Σεμινάριο σχεδιασμού και δημιουργίας φωτιστικού από τσιμέντο

Έναρξη: 14/05/2018 Λήξη: 20/05/2018

Το τσιμέντο ως δομικό υλικό είναι ευρέως διαδεδομένο και χρησιμοποιημένο. Στο συγκεκριμένο workshop το τσιμέντο θα αποτελέσει το υλικό κατασκευής ενός επιτραπέζιου φωτιστικού μικρής κλίμακας. Θα αναλυθούν οι ιδιότητες του και οι αναλογίες του κατάλληλου μείγματος, η επεξεργασία που μπορεί να δεχτεί το τελικό αντικείμενο και ο χρωματισμός του. 

Δίνοντας έμφαση στο σχήμα, την μορφή και το μέγεθος, ο κάθε συμμετέχοντας καλείται να σχεδιάσει και να δημιουργήσει το καλούπι από το οποίο θα παράξει το δικό του φωτιστικό. 
Μετά το πέρας τις διαδικασίας κατασκευής του φωτιστικού, θα εφαρμοστεί το ηλεκτρικό κύκλωμα ώστε οι συμμετέχοντες να πάρουν φεύγοντας , ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό αντικείμενο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το τσιμέντο και να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του ως ένα σύγχρονο υλικό κατασκευής καθημερινών αντικειμένων. 
Απαραίτητη η γνώση σχεδίου ή σχέση με αρχιτεκτονική ή άλλη καλλιτεχνική ιδιότητα. 

Εισηγήτρια:
Έρση Τσιαντζή – Product Designer
Η Έρση γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό στη Σύρο οπού τελειώνοντας αποφάσισε να πειραματιστεί περισσότερο με το τσιμέντο. Πλέον δουλεύει με το συγκεκριμένο υλικό, κατασκευάζοντας διακοσμητικά αντικείμενα εσωτερικού χώρου μέσα από ποικίλες τεχνικές.
Λαμβάνει μέρος σε bazaar προωθώντας τη δική της σειρά αντικειμένων, ενώ παράλληλα κάνει workshops σε διάφορα μέρη της Ελλάδας διδάσκοντας την τεχνική της κατασκευής αντικειμένων από τσιμέντο. CONCREαTE

 

Η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου θα γίνει τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 19:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα και τα υλικά του εργαστηρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με δύο ακόμη 4ωρες συναντήσεις, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου στις 12:00-16:00.Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις και η συνολική του διάρκεια θα είναι δέκα ώρες. Το συνολικό του κόστος θα είναι 70,00 ευρώ (65,00 φοιτητών/ ανέργων)