Σεμινάριο: Σχέδιο & Δημιουργία Μόδας

Η δουλειά του μοναχικού μοντέρνου ανθρώπου είναι να απελευθερώσει από τη μόδα ό,τι ποιητικό μέσα στο ιστορικό μπορεί να περιλαμβάνει αυτή, να εξάγει το αιώνιο από το μεταβατικό"  Σαρλ Πιέρ Μπωντλαίρ

 

Η μόδα αντλεί από τις τέχνες, τόσο τις εικαστικές όσο και τις παραστατικές, σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο. Συνδέεται με την αλλαγή, το καινούριο και την εφευρετικότητα.


Ελάτε να μάθουμε έναν άγνωστο χώρο με απρόβλεπτες εκδηλώσεις δημιουργικότητας και δυνατότητες για να ανακαλύψει ο καθένας το προσωπικό του ύφος στη μόδα.


Επιθυμία είναι να διατηρήσουμε τη φυσική κατεύθυνση της έκφρασης!

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους δεν έχουν γνώσεις σχεδίου και έχουν ως στόχο την μύηση τους στον χώρο της μόδας αλλά και σε αυτούς που ήδη γνωρίζουν και θέλουν να αναπτύξουν την προσωπική τους συλλογή καθώς και να ανατρέξουν στην ιστορία της μόδας.

 

Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων θα μάθουν να σχεδιάζουν φιγούρες μοδας και να αναπτύσσουν την δική τους συλλογή ρούχων μέσα από την ιστορία της μόδας που θα διδαχθούν ανα δεκαετίες. Θα μάθουν επίσης να φτιάχνουν το δικό τους κολάζ έμπνευσης που θα οδηγήσει και στο τελικό προσωπικό ύφος της συλλογής τους.


Τέλος το τμήμα θα δημιουργήσει κατασκευές πάνω σε κούκλες με ανακυκλώσιμα υλικά ως ένα είδος εξοικείωσης πάνω στη διαδικασία του μουλαζ.

 

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ:

Ιστορία μόδας
Εισαγωγή στον σχεδιασμό φιγούρας
Σχεδιασμός συλλογής
Ανάπτυξη συλλογής/κολάζ έμπνευσης
Παρουσίαση της προσωπικής συλλογής
Μουλαζ/ installation 

 

Εισηγήτρια: Εβίτα Βουδούρη

 

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις και το συνολικό του κόστος θα είναι 140,00 ευρώ (125,00 φοιτητικό/ ανέργων)