Σεμινάριο Βιβλιοθεραπείας

Βιβλιοθεραπεία

 

Όπου υπάρχει ζωή, υπάρχει πάντα δημιουργικότητα και τέχνη. Υπάρχουν πάντα δημιουργοί και καλλιτέχνες. Και όλοι αυτοί είναι μέσα μας.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, θα συναντήσουμε ήρωες από διάφορα λογοτεχνικά  βιβλία, με τους οποίους θα γνωριστούμε, θα προβληματιστούμε, θα ταυτιστούμε αλλά το πιο σημαντικό, θα γνωρίσουμε κομμάτια του εσωτερικού εαυτού μας. Με συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις, θα έρθουμε πιο κοντά στο συναίσθημα μας και θα αφεθούμε στην φαντασία και την δημιουργικότητα μας . Η ανάγνωση βιβλίων ως θεραπευτική μέθοδος έχει αποδειχθεί βοηθητική στην αυτοβελτίωση και στη βαθύτερη επαφή με τον εαυτό μας. 

 

Μια πρόκληση για συν-δημιουργία  μιας συνθήκης όπου Εμείς θα γίνουμε οι Ήρωες των βιβλίων που διαβάζουμε, και οι Ήρωες των βιβλίων θα γίνουν Εμείς. Το σεμινάριο Βιβλιοθεραπείας, απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν τα βιβλία και θέλουν να γνωρίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους μέσω των ηρώων, των επιλογών τους και των φυσικών χαρακτηριστικών  της προσωπικότητάς τους.

 

Η συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο Βιβλιοθεραπείας θα αποδώσει μια  πολύπλευρη οπτική των πραγμάτων και των καταστάσεων στη ζωή μας , θα δώσει χώρο στην αυτό-ανακάλυψη μας  με την εικόνα του εαυτού μας να είναι πλέον ολόκληρη και όχι μισή. Τι λέτε λοιπόν; Ξεκινάμε;

 

Ενδεικτική Λίστα Βιβλίων:

Madame Bovary, Το πορτρέτο του Ντόρυαν Γκρέυ, Ο  γλάρος Ιωνάθαν Λίβιγκστον,  Το καφενείο στην άκρη του δρόμου, ο φιλόσοφος και ο λύκος, Στον κήπο του Επίκουρου, o ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία  και άλλα που θα προκύψουν ύστερα από προτάσεις της ομάδας.

 

Εισηγήτρια : Κατερίνα Λέντη

 

Το σεμινάριο έχει διάρκεια οκτώ εβδομάδων και οι συναντήσεις θα είναι δίωρες, μία φορά την εβδομάδα. Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 130,00 ευρώ (115,00 ευρώ φοιτητών/ανέργων)