Σωματικές Πρακτικές Αυτοφροντίδας

Έναρξη: 21/11/2019 Λήξη: 19/12/2019

σ.π.α.*

*σωματικές   πρακτικές   αυτοφροντίδας

 

Με μότο το " Είμαι και Φαίνομαι" σας προσκαλούμε στην εμπειρία του σ.π.α.* , μια προσωπική διαδρομή Μεταμόρφωσης με όχημα το Σώμα και την Κίνηση , μια ολοκληρωμένη και συστηματική πρακτική συμπικτώνεται στα: 

  • Άσκηση
  • Παρατήρηση 
  • Μεταμόρφωση

 

Το σ.π.α.* είναι μια ολιστική πρακτική  που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να  ασχοληθούν  με την φροντίδα του εαυτού τους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης  και εμπειρίας με σωματικές πρακτικές. Κύρια μέριμνα είναι ο ασκούμενος να είναι σε θέση να εφαρμόσει την πρακτική του σ.π.α.* στην καθημερινότητα του απολαμβάνοντας τα οφέλη της σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Κάποια από αυτά είναι:  βελτίωση φυσικής κατάστασης, δύναμη, έλεγχος, ευλυγισία, σταθερότητα, ισορροπία σωματική και πνευματική, ευελιξία, εγρήγορση , αυτοπεποίθηση, συναισθηματική αποφόρτιση, αποβολή του άγχους, ψυχική ηρεμία, εξομάλυνση σχέσεων και  επικοινωνίας, διαύγεια, συνειδητότητα.  Επιλέξτε τον κατάλληλο για εσάς συνδιασμό ατομικών και ομαδικών  πρακτικών  σε συνεργασία και επικοινωνία με τη εισηγήτρια Ειρήνη Καλογηρά.

 

Ασκούμαι,   χαλαρώνοντας  και δυναμώνοντας.  Μέ τον συνδιασμό ατομικών και ομαδικών συναντήσεων η πρακτική ανταποκρίνεται  τόσο στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασκούμενου τόσο και στην ανάγκη για μοίρασμα της εμπειρίας, χαρά και επανατροφοδότηση.

Παρατηρώ και συνειδητοποιώ την δυναμική σχέση που έχει το Σώμα μου  με  αυτό που Αισθάνομαι. Σταδιακά απαλλάσομαι από πρότυπα κίνησης που δεν με εξυπηρετούν, από σωματικές συμπεριφορές  που με  επηρεάζουν αρνητικά και βελτιώνω την ποιότητα ζωής μου.

Μεταμορφώνομαι συνειδητά σε αυτό που θέλω να είμαι και να προβάλω στους άλλους, με Αντιπροσωπεύω!

 

Σας περιμένουμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το  σ.π.α.* στις 21/11/19. Θα ακολουθήσουν 2 κύκλοι μαθημάτων.

 

Α' Κύκλος / Εισαγωγικός: Εβδομαδιαίες ομαδικές συναντήσεις  που  εισάγουν τον ασκούμενο  στους βασικούς άξονες της πρακτικής. Οι συναντήσεις θα ειναι δίωρες με το τελευταίο μισάωρο να λειτουργεί σαν μια ατομική εκτίμηση / αξιολόγηση του κάθε ασκούμενου.

 

Β' Κύκλος / Βασικός: Προυποθέτει την προηγούμενη παρακολούθηση του εισαγωγικού κύκλου. Συνδιασμός 3 ομαδικών 2 ωρων  και 2 ατομικών συναντήσεων μίας ώρας, για μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στην πρακτική .

 

 

Α' Κύκλος (έναρξη : 28/11/19 , διάρκεια : 4 εβδομάδες) 

Β' Κύκλος ( έναρξη : 6/1/19, διάρκεια : 6 εβδομάδες )

 

Εισηγήτρια: Ειρήνη Καλογηρά

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Πέμπτη 21/11 στις 18:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου, θα λυθούν τυχόν απορίες και θα δοκιμάσετε την πρακτική σ.π.α.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους:

Ο Α' κύκλος θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις ομαδικές συναντήσεις, κάθε Πέμπτη 18:00-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 50,00 ευρώ.

Ο Β' κύκλος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ομαδικές συναντήσεις και δύο ατομικές και το συνολικό του κόστος θα είναι 90,00 ευρώ.