Τεχνικές Θεάτρου και Eπικοινωνιακά Σήματα

Έναρξη: 17/01/2018 Λήξη: 24/01/2018

Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, κάνοντας μια σειρά από ασκήσεις και παιχνίδια γνωριμίας της ομάδας , θα ασχοληθούμε με τεχνικές θεάτρου, σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμό και το πως αυτά μέσα από τα επικοινωνιακά σήματα μας δίνουν της απαραίτητες πληροφορίες για την κατανόηση των αναγκών στις σχέσεις. 
Μέσα από μια βιωματική μέθοδο οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις τρεις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, πως αυτό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην διδακτική διαδικασία σαν εργαλείο εκμάθησης και διαχείρισης της ομάδας.
Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν την κατανόηση και την εμπέδωση της μεθόδου, την επαφή με τις τεχνικές θεάτρου και την χρησιμότητα τους στην διδακτική διαδικασία, επίσης θα δημιουργηθεί ομάδα στο facebook για το θεωρητικό κομμάτι αλλά και για να λύνουμε απορίες πάνω στο πρακτικό κομμάτι.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, ηθοποιούς, εργοθεραπευτές, φοιτητές και σε οποιωνδήποτε θέλει να αναπτύξει το εποικυνωνιακό κομμάτι στη ζωή του. Κι όλα αυτά μέσα από την Έκπληξη, το Απρόοπτο και την Ανατροπή.
Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν:
ασκήσεις γνωριμίας και ασκήσεις συντονισμού της ομάδας,
σωματικές ασκήσεις ενεργοποίησης και προετοιμασίας,
σωματική έκφραση, 
αυτοσχεδιασμό, 
παιχνίδι ρόλων,
παντομίμα, 
ομαδικά δρώμενα συνεργασίας.
Εισηγητής: Τάσος Παπαδόπουλος Το μαγικὀ καπἐλο
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις 11/12 , και 18/12 από τις 18:30 -22:30 και το συνολικό του κόστος είναι 45,00 ευρώ (40,00 φοιτητών/ ανέργων).

Πληροφορίες/ Συμμετοχές:
http://kipos-seminaria.gr/el/page/symmetoxi/
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e: [email protected]
t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις