Θεατρική ομάδα ενηλίκων

"And those who were seen dancing, where thought to be insane by those who could not hear the music"

 

Η θεατρική ομάδα αποτελεί μια εισαγωγή στην υποκριτική και είναι ιδανικό για όσους κα όσες έχουν μικρή ή καθόλου θεατρική εμπειρία δίνοντας την ευκαιρία της εξερεύνησης της τέχνης της υποκριτικής με διασκεδαστικό, δημιουργικό και πρακτικό τρόπο.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης μέσα από ασκήσεις συνόλου, κίνησης στο χώρο και απεύθυνσης. θα μάθουν τις βασικές έννοιες της υποκριτικής κατανοώντας και δουλεύοντας πάνω σε αγαπημένους ρόλους και κείμενα.  Θα έρθουν σε επαφή με τεχνικές που στόχο έχουν την απελευθέρωση της φωνής, της φαντασίας και της σωματικότητας τους ενώ την ίδια στιγμή θα μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν καλύτερα με τους άλλους, δουλεύοντας σε ένα υποστηρικτικό και ομαδικό πλαίσιο.

 

Στην πορεία των συναντήσεων, θα δουλευτούν εργαλεία για τη προσέγγιση ενός θεατρικού κειμένου αλλά και τα βασικά σημεία της διαχείρισης του θεατρικού λόγου, τα οποία θα έχουν απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας συνολικής παρουσίασης της δουλειάς που θα προκύψει στη διάρκεια των μαθημάτων.

 

Εισηγητής: Παναγιώτης Παπαίωάννου

 

Η συνάντηση γνωριμίας για την θεατρική ομάδα του Κήπου θα πραγμαοποιηθεί την Παρασκευή 6/11 στις 17:30 στο συνεργαζόμενο χώρο Prajna Shala (Βαμβακά 1& Ίωνος Δραγούμη, 2ος όροφος) όπου ο εισηγητής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα  των συναντήσεων και θα λυθούν τυχόν απορίες. Για λόγους προστασίας, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη και η χρήση μάσκας υποχρεωτική. 

 

Η θεατρική ομάδα ενηλίκων θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της στο τέλος του Μαΐου με την παρουσίαση μίας παράστασης. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στη Prajna Shala κάθε Παρασκευή 17:30-19:30 και το κόστος συμμετοχής είναι 45,0€/μήνα (40.0€ φοιτητών/ανέργων).