Θεατρική Παράσταση «Παίζουμε... θέατρο»

Έναρξη: 24/11/2018 Λήξη: 24/11/2018

 

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκινάει. Έλατε να ταξιδέψουμε μαζί με τη φαντασία μας στο όνειρο. Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα γελάσουμε, θα φορέσουμε καπέλα και μάσκες,  θα δημιουργήσουμε πολιτείες μαγικές και παραμυθένιες, θα γίνουμε ό,τι φανταστούμε, με πιο απλά λόγια: θα παίξουμε… θέατρο.

 

Ένα παιχνίδι των γονιών με τα παιδιά τους, ένα παιχνίδι όπου ο μεγάλος ξαναγίνεται παιδί, ένα παιχνίδι όπου το παιδί οδηγεί τον ενήλικα στον πολύχρωμο χώρο της φαντασίας.

 

Στόχος είναι η αισθητική καλλιέργεια των παιδιών μέσω της επαφής με την τέχνη, η ανάπτυξη της ομαδικότητας και της φαντασίας, η καλλιέργεια της κριτικής και δημιουργικής σκέψης. 

 

Χρησιμοποιώντας σε μικρές ηλικίες το θεατρικό παιχνίδιμέσα από τα παραμύθια και τις ιστορίες,  τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικά θέματα ζωής , ωριμάζουν, διασκεδάσουν, εκπαιδεύονται.. Τα παιδιά παίζουν και μέσα από το παιχνίδι  μαθαίνουν για το περιβάλλον, το bullying, τη φιλία, τη διαφορετικότητα.

Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι μια ιστορία, ένα παραμύθι που θα μας ταξιδέψει στη χώρα του ονείρου, όπου όλα είναι εφικτά.

 

Εισηγήτρια: Νίνα Φωτιάδου

 

(Στο κόστος του παιχνιδιού περιλαμβάνονται τυχόν υλικά όπως χαρτόνια, υφάσματα, υλικά για την κατασκευή/αγορά κουκλών κουκλοθέατρου –απλά puppets που μπορούν να χειριστούν τα παιδιά κάθε ηλικίας, υλικά για την κατασκευή μασκών  κλπ)

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/11 10:00-12:00.

Το κόστος του σεμιναρίου για κάθε συνάντηση θα είναι 15,00 ευρώ (12,00 φοιτητών/ ανέργων) για κάθε γονιό και παιδί μαζί. 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις