Θεατρικό εργαστήρι-Θεατρική ομάδα

Δημιουργία Θεατρικής ομάδας

Ας Παίξουμε Θέατρο

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να έρθουμε σε επαφή με το δημιουργικό μας εαυτό και να επικοινωνήσουμε με τους γύρω μας, να γίνουμε ομάδα και τελικά να εκφραστούμε (ατομικά και ομαδικά) με εργαλείο μας το θέατρο και τη θεατρική δημιουργία. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσες και όσους επιθυμούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, την εκφραστικότητά τους και φυσικά να περάσουν καλά! Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, μόνο όρεξη και καλή διάθεση.

Μερικά από όσα θα κάνουμε είναι:

  • Θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες – δραματοποίηση ιστοριών (δικών μας ή και γνωστών θεατρικών συγγραφέων) - Αυτοσχεδιασμός

  • Ασκήσεις-παιχνίδια ενεργοποίησης φαντασίας

  • Ανάπτυξη εκφραστικών μέσων (σώμα, πρόσωπο, φωνή)

  • Έκφραση συναισθημάτων

  • Θα μάθουμε πώς «ανεβαίνει» μια παράσταση. Πώς ψάχνουμε ένα ρόλο και τους στόχους του, πώς διαβάζουμε ένα θεατρικό έργο; Θα ανακαλύψουμε μαζί τον σκηνικό χώρο και πώς κινούμαστε μέσα σε αυτόν, θα μάθουμε για τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία και θα επιμεληθούμε οι ίδιοι τα κοστούμια μας, θα δούμε την αναγκαιότητα της μουσικής επένδυσης μιας παράστασης, τη δημιουργία χώρων μέσω του φωτισμού -όλα αυτά πάντα με στόχο στο τέλος το ανέβασμα μιας παράστασης, την οποία θα έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι.

  • Τέλος, θα ανεβάσουμε μια παράσταση και θα επικοινωνήσουμε τα όσα μάθαμε με το κοινό (επικοινωνία με τον κόσμο εκτός ομάδας)

 

Φορέστε άνετα ρούχα, έχετε μαζί σας κάλτσες, πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και ελάτε να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά και να παίξουμε… Θέατρο!

 

Εισηγήτρια: Νίνα Φωτιάδου

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται, κάθε Παρασκαυή 20:00-22:00 και το κόστος του για κάθε μήνα θα είναι 45,00 ευρώ (40,00 φοιτητών/ ανέργων).

 

Οι ημερομηνίες του σεμιναρίου είναι καθαρά ενδεικτικές.