Θεματικό εργαστήρι ζωγραφικής-Face to face

Έναρξη: 04/04/2016 Λήξη: 09/05/2016
Ο Κήπος σας προσκαλεί σε έναν νέο κύκλο εικαστικής έκφρασης με στόχο να γνωρίσουμε και να προσεγγίσουμε το αγαπημένο θέμα τις προσωπογραφίας
 
Αν ανοίξουμε ένα λεξικό θα δούμε ότι η λέξη προσωπογραφία (πορτρέτο) σημαίνει τη ζωγραφική απεικόνιση των σωματικών χαρακτηριστικών του προσώπου. Η τέχνη της προσωπογραφίας πήρε κατά καιρούς διάφορες σημασίες και ερμηνείες σε σχέση με τον εκάστοτε πολιτισμό και τις αισθητικές τάσεις της κάθε εποχής. Η προσωπογραφία ανέκαθεν ήταν ένα από τα αγαπημένα θέματα των ζωγράφων.
 
Σ’ αυτό τον κύκλο των μαθημάτων θα προσεγγίσουμε την προσωπογραφία με τρείς διαφορετικές τεχνικές. Τον Ρεαλισμό, τον Κυβισμό και την Pop Art. Τρία καλλιτεχνικά ρεύματα με χαρακτηριστικές, τεχνικές και αισθητικές διαφορές.
 
Στον Ρεαλισμό θα επιδιώξουμε να αποδώσουμε σχεδιαστικά το πρόσωπο, με τις σωστές αναλογίες και φωτοσκίαση.
Στον Κυβισμό θα ασχοληθούμε περισσότερο με την ανάλυση της εικόνας και την απόδοσή της από πολλές οπτικές γωνίες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώμα αλλά και μολύβι. Τέλος στην Pop Art θα πειραματιστούμε με την απλοποίηση της πλαστικότητας του προσώπου με σκοπό να κατανοήσουμε τη σημασία του κορεσμού των χρωμάτων.
 
Εισηγήτρια : Μαρία Βοζαλή
 
 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις