Θεωρίες Συνωμοσίας και Μυστικές Εταιρείες.

Έναρξη: 09/03/2018 Λήξη: 11/05/2018

 

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Αλλά ποιοι είναι οι πραγματικοί νικητές και τι κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του θεατού κόσμου; Μεγάλες επαναστάσεις αλλά και καταστροφικοί παγκόσμιοι ηγέτες, όπως ο Χίτλερ, βάσισαν τις ιδεολογίες τους σε θεωρίες συνωμοσίας και άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Θεωρίες που εξελίχθηκαν σε πανδημίες και έσπειραν όλεθρο και καταστροφή. Οι διωγμοί των Εβραίων, η Ιερά Εξέταση, ο ρατσισμός είναι λίγα μόνο παραδείγματα.

 

 

 

Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε τις βασικότερες θεωρίες συνωμοσίας και το πόσο έχουν εισχωρήσει στην καθημερινότητά μας δίχως να το καταλάβουμε. Υπάρχει όμως κάποια αλήθεια πίσω από τον μύθο; Είμαστε έρμαια μυστικών εταιρειών που κατευθύνουν τον κόσμο εκεί που θέλουν; Η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά είναι η γνώση και σε αυτή θα στοχεύσουμε.

 

 

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου

 

1) Οι πρώτες μυστικές εταιρείες (Ορφικοί, Πυθαγόρειοι).

 

2) Ναΐτες ιππότες και Ιερά Εξέταση.

 

3) Μασόνοι και Σιωνιστές.

 

4) Ο ρόλος των προφητειών.

 

5) New age-Νέα εποχή, η νέα μορφή των θεωριών συνωμοσίας.

 

6) Σύγχρονοι μάγοι και ενέργειες

 

 

 

 

 

Εισηγητής: Ιωάννης Μποϊτσης Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονία.

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Παρασκευή 2/3 στις 20:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή 20:00-22:00 και το κόστος του είναι 90,00 ευρώ (80,00 φοιτητών/ ανέργων)