Θεραπευτική Γιόγκα Α' κύκλος

Έναρξη: 20/09/2019 Λήξη: 06/12/2019

 

Α κύκλος σεμιναρίου

 

Η θεραπευτική γιόγκα και ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος να έρθουμε σε βαθιά επαφή με όλη την ύπαρξη μας και να μεταμορφώσουμε την ζωή μας, για να πετύχουμε ηρεμία, ευεξία και υγεία με λιγότερο πόνο, σε όλους του τομείς της ζωής μας. Δεν είναι θεωρία, είναι πρακτική, είναι αλλαγή στον τρόπο που αναπνέω, κινούμαι, σκέφτομαι και ζω.

Διαχείριση άγχους και πόνου, ηρεμία, καλύτερη ποιότητα ύπνου, σωματική ενδυνάμωση σε βαθύ επίπεδο, απελευθέρωση νοητικής και σωματικής έντασης/στρες είναι από τα πιο βασικά ευεργετικά οφέλη της πρακτικής κατά τη διάρκεια των 3 κύκλων σεμιναρίου. Ήπιες σωματικές ασκήσεις σε συντονισμό με τεχνικές αναπνοής και βαθιά καθοδηγούμενη χαλάρωση είναι τα κύρια μέσα της. Παρατήρηση, επίγνωση και αποδοχή (ενεργητική) είναι ο τρόπος εφαρμογής όλης της πρακτικής που όταν επεκταθεί στον τρόπο ζωής, αποκτάμε ισορροπία κι ηρεμία ανεξαρτήτως των καταστάσεων που βιώνουμε.

 

Περιεχόμενο

(κατά προσέγγιση καθώς αλλάζει ελαφρώς ανάλογα με την σύνθεση της ομάδας

Asanas: στατικές στάσεις στην γιόγκα, karanas: κινητικές στάσεις γιόγκα)

- Οι έννοιες του άγχους και του πόνου σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο

- Είδη πόνου και σύνδεση του με το άγχος και τον φόβο

- Βασικές γνώσεις ανατομίας και κινησιολογία του ανθρώπινου σώματος

- Γιόγκα asanas & karanas και κατάλληλη προσέγγιση για επιτυχή αντιμετώπιση/μείωση πόνου (μέση, αυχένα, πλάτη κλπ)

- Τεχνικές αναπνοής (βασικές), βαθιά καθοδηγούμενη χαλάρωση (5-8 λεπτά)

- Διαλογισμός (βιπάσανα), καθδηγούμενος

- Παρακολούθηση εξέλιξης της πρακτικής του κάθε μαθητή με συζήτηση μέσα στην διάρκεια του 2ωρου στα πλαίσια της ομάδας

- Σε όλη την διάρκεια του κάθε κύκλου θα δίνονται ασκήσεις για το σπίτι

 

Στόχος

Ο μαθητής θα αρχίσει να βιώνει τον εαυτό σου σε διαφορετικό επίπεδο, πιο βαθύ, πιο συνειδητό, με παρατήρηση και επίγνωση. Θα παραξανευτεί όταν θα συστηθεί με το μυαλό και θα παρατηρήσει ενεργητικά «την τρέλα του νου», τις χιλιάδες ακούσιες κι ανεξέλεγκτες αρχικά σκέψεις του.  Θα ξαναγνωριστεί με το σώμα του και τις αισθήσεις του, και φυσικά με την λειτουργία της αναπνοής. Θα μάθει πώς να διαχειρίζεται τις σκέψεις και θα επαναπροσδιορίσει την σχέση του με τον πόνο και το άγχος. Η σχέση με τον εαυτό του θα αρχίσει να παίρνει μια άλλη – νέα μορφή.

Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας / γνώσης της γιόγκα και διαλογισμού. Η ομάδα θα είναι κλειστή και με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 10 άτομα.

 

 

Εισηγήτρια: Εριφύλη Βογδοπούλου

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου, την Παρασκευή 20/9 στις 20:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών, κάθε Παρασκευή 20:00-22:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 125,00 ευρώ (115,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.