Θεραπευτική Γιόγκα προχωρημένων

Έναρξη: 18/01/2019 Λήξη: 19/04/2019

H πρακτική της Χάθα Γιόγκα όταν ασκείται με στόχο θεραπευτικό έχει αξιοσημείωτα ευεργετικά οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία, μειώνοντας τα συμπτώματα σωματικού πόνου και διαφόρων σωματικών ενοχλήσεων (όπως πόνο μέσης, γόνατα, ισχία, πλάτη, ημικρανίες κλπ) ενώ ταυτόχρονα μας διδάσκει τρόπους διαχείρισης του αγχους.

 

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι ήπια σωματική άσκηση, τεχνικές αναπνοής, διαλογισμός και βαθιά χαλάρωση. Ο ασκούμενος μαθαίνει να διαχειρίζεται το αναπόφευκτο άγχος της καθημερινότητας, συνεισφέροντας θετικά στην υγεία του, αυξάνοντας συνάμα τα επίπεδα ενέργειας του. Η αίσθηση ευεξίας που νιώθει ο ασκούμενος μετά το μάθημα, μακροπρόθεσμα θα ενσωματωθεί και να γίνει τρόπος ζωής, εάν ο ίδιος το επιθυμεί. Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να γίνει το μέσον πρόληψης και θεραπείας της νοητικής και σωματικής διάστασης του μαθητή.

 

Άρα το σεμινάριο δεν θα προτείνει απλώς τρόπους για να μην πονάμε για παράδειγμα αν υποφέρουμε από την μέση ή τα γόνατα αλλά θα βοηθήσει τον ασκούμενο να ανακαλύψει τις αισθήσεις του σώματος του σε βαθύτερο επίπεδο και μέσω της αυξημένης επίγνωσης που θα πετύχει θα μπορέσει να προβλέπει και να αποτρέπει καταστάσεις επιβαρυντικές για το σώμα και την ψυχή του. Θα μάθει ασκήσεις και τεχνικές αναπνοής που θα του δώσουν την δυνατότητα να μειώσει σωματικές ενοχλήσεις (ανάλογα με την περίσταση), ακόμα κι αν είχε την εντύπωση πως αυτό είναι κάτι το αναπόφευκτο.  

 

Το παρόν σεμινάριο είναι το 2ο μέρος και θα εμβαθύνει σε ότι έχει διδαχθεί στο 1ο μέρος.

Στο 2ο μέρος θα εμβαθύνουμε στις παραπάνω τεχνικές, με πρακτική και θεωρία σχετικά με έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει ανά τον κόσμο, όσον αφορά στα ευεργετικά οφέλη των πρακτικών.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν γνώση σχετικά με πρακτική γιόγκα, ή και τις τεχνικές που έχουν διδαχθεί στο 1ο Σεμινάριο.

 

Εισηγήτρια: Εριφύλη Βογδοπούλου

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στις 20:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόιγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηεί σε δέκα δίωρες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή 20:00-22:00 τις παρακάτω ημερομηνίες:

25/01 - 08/02 - 15/02 - 22/02 - 08/03 - 15/03 - 22/03 - 29/03 - 12/04 - 19/04.

Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου θα είναι 125,00 ευρώ (115,00 φοιτητών/ ανέργων).

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις