Θεραπευτική Γιόγκα Β' Κύκλος

Έναρξη: 21/09/2019 Λήξη: 07/12/2019

 

Β κύκλος σεμιναρίου

 

Ο Β κύκλος είναι η συνέχιση του Α. Έχουμε έρθει σε επαφή με τον νέο μας εαυτό, μια πρώτη προσέγγιση μόνο. Τώρα ήρθε η στιγμή να εντρυφήσουμε λίγο πιο βαθιά.

Η γιόγκα δεν αντικαθιστά ούτε την ψυχοθεραπεία ούτε την επίσκεψη στον γιατρό. Μπορεί όμως να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την ψυχοθεραπεία και να μειώσει τις επισκέψεις στον γιατρό και την πρόσληψη φαρμακευτικής αγωγής καθώς βελτιώνει την υγεία μας άμεσα, σωματική, ψυχική και νοητική. Δημιουργεί μακροπρόθεσμα μια «φροντιστική» σχέση αγάπης με τον εαυτό μας, εξισορροπεί την σχέση «σκέψη και σωματική αντίληψη/σοφία».

Αυτή η σχέση, που ανοίχτηκε στον Α’ κύκλο, θα δουλευτεί στον Β’ κύκλο συναντήσεων μας.

 

Περιεχόμενο

(κατά προσέγγιση καθώς αλλάζει ελαφρώς ανάλογα με την σύνθεση της ομάδας

Asanas: στατικές στάσεις στην γιόγκα, karanas: κινητικές στάσεις γιόγκα)

- Επιπλέον γνώσεις ανατομίας και κινησιολογία του ανθρώπινου σώματος (θεωρητικά και βιωματικά)

- Γιόγκα asanas & karanas μεσαίου επιπέδου και τρόπος εκτέλεσης για επιτυχή αντιμετώπιση/μείωση πόνου (μέση, αυχένα, πλάτη κλπ)

- Τεχνικές αναπνοής (μεσαίου επιπέδου) - Pranayama

- Βαθιά καθοδηγούμενη χαλάρωση / body scan 10-20 λεπτά

- Διαλογισμός (βιπάσανα), χρονική διάρκεια ανάλογα με την εξέλιξη της ομάδας

- Μέθοδος ενσυνειδητότητας για εστίαση στο τώρα – 5 λεπτά pocket meditation

- Βασικές αρχές ενεργειακής ανατομίας (ενεργειακά σώματα, κανάλια κι ενεργειακά κέντρα -Chakras- )

- Παρακολούθηση εξέλιξης της πρακτικής του κάθε μαθητή με συζήτηση μέσα στην διάρκεια του 2ωρου στα πλαίσια της ομάδας

- Σε όλη την διάρκεια του κάθε κύκλου θα δίνονται ασκήσεις για το σπίτι

 

Στόχος

Ο μαθητής θα αρχίσει να «κάνει πράξη» την νέα του σύνδεση με τον εαυτό του, στην καθημερινότητα του. Μικρές αλλαγές θα αρχίζουν να συμβαίνουν. Θα μάθει πώς να ελέγχει τις σκέψεις του, να παρατηρεί τα συναισθήματα και τις σωματικές αισθήσεις του. Θα αρχίσει να αλληλεπιδρά ενεργητικά με τους «φίλους του» τον πόνο και το άγχος. Θα μάθει τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους «στη στιγμή» και τεχνικές προσέγγισης του πόνου προκειμένου να μην αφήνεται στην καταστροφική δίνη του «φόβος-άγχος-πόνος». Θα αρχίσει να εξασκεί τις τεχνικές κάθε μέρα στο σπίτι και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Αν κάποιος μαθητής έχει προηγούμενη επαφή με γιόγκα και διαλογισμό ίσως να μπορέσει να παρακολουθήσει τον Β κύκλο. Συνεννοηθείτε μέσω τηλεφώνου με την Εκπαιδεύτρια Ερυφίλη Βογδοπούλου.

 

Εισηγήτρια: Εριφύλη Βογδοπούλου

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου το Σάββατο 21/9 στις 10:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόιγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα δίωρες συναντήσεις, κάθε Σάββατο 10:00-12:00 και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου θα είναι 125,00 ευρώ (115,00 φοιτητών/ ανέργων).