Θεραπευτική Γιόγκα

Έναρξη: 06/10/2018 Λήξη: 15/12/2018

 

H πρακτική της Χάθα Γιόγκα όταν ασκείται με στόχο θεραπευτικό έχει αξιοσημείωτα ευεργετικά οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία, μειώνοντας τα συμπτώματα σωματικού πόνου και άλλων σωματικών ενοχλήσεων (όπως πόνο μέσης, γόνατα, ισχία, πλάτη, ημικρανίες κλπ). Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι ήπια σωματική άσκηση, τεχνικές αναπνοής και βαθιά χαλάρωση. Ο ασκούμενος μαθαίνει να διαχειρίζεται και να μειώνει το αναπόφευκτο άγχος της καθημερινότητας, συνεισφέροντας θετικά στην υγεία του, αυξάνοντας συνάμα τα επίπεδα ενέργειας του. Η αίσθηση ευεξίας και ευφορίας που θα νιώσει μετά την κάθε συνάντηση, μακροπρόθεσμα θα ενσωματωθεί και θα γίνει τρόπος ζωής, εάν ο ίδιος το επιθυμεί. Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να γίνει το μέσον πρόληψης και θεραπείας της νοητικής και σωματικής διάστασης του μαθητή.

 

Το σεμινάριο δεν θα προτείνει απλώς τρόπους για να υποφέρουμε λιγότερο από πόνους, συμπληρωματικά θα βοηθήσει τον ασκούμενο να ανακαλύψει τις αισθήσεις του σώματος του σε βαθύτερο επίπεδο. Έτσι μέσω της αυξημένης επίγνωσης που θα πετύχει, θα μπορέσει να προβλέπει και να αποτρέπει καταστάσεις επιβαρυντικές για το σώμα και την ψυχή του. Θα μάθει ασκήσεις και τεχνικές αναπνοής που θα του δώσουν την δυνατότητα να μειώσει σωματικές ενοχλήσεις (βαθμός ελάττωσης ανάλογα με την περίσταση), ακόμα κι αν είχε την εντύπωση πως αυτό είναι κάτι το αναπόφευκτο.  Κοινώς αυτό το σεμινάριο θα αλλάξει 100% την εντύπωση που ο ασκούμενος έχει για το σώμα του και τις δυνατότητες αυτό-θεραπείας του.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης επαφής με το αντικείμενο.

 

Εισηγήτρια: Εριφύλη Βογδοπούλου

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου το Σάββατο 6/10 στις 12:30, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα συναντήσεις 90 λεπτών διάρκειας, κάθε Σάββατο 12:30-14:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 110,00 ευρώ (100,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις