Θεραπευτική Γιόγκα

Έναρξη: 05/10/2019 Λήξη: 14/12/2019

 

Ο ανθρώπινος πόνος που εκδηλώνεται σε σωματικό επίπεδο, βιώνεται από όλους μας κάθε μέρα, σε διάφορες εντάσεις και συχνότητα. Συνήθως η αιτία συναντάται σε περίπλοκους ψυχοσωματικούς παράγοντες, καθώς είμαστε ένα σύνολο κι όχι τρία κομμάτια παζλ, σώμα, νους και ψυχή. Είμαστε ένα.

Πως σχετίζεται / συνδέεται ο πόνος με το άγχος που βιώνουμε καθημερινά και με ποιους τρόπους μπορούμε να  διαχειριστούμε/ ελέγξουμε τον μεν και τον δε?

Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος  μεταξύ άγχους και πόνου (ψυχικού ή/και σωματικού) ο οποίος έχει ως σύνηθες αποτέλεσμα, σοβαρά προβλήματα υγείας σωματικής και ψυχικής. Όταν πονάμε κάπου, ανησυχούμε και αγχωνόμαστε, κι όταν αγχωνόμαστε πονάμε σε πολλά και διαφορετικά σημεία του σώματος μας.

Αυτός που υποφέρει όταν πονάμε είναι ο εαυτός μας, όλος. Όχι το σώμα ή η ψυχή.

 

Έτσι η γιόγκα και οι τεχνικές αυτής της «αρχαίας» πρακτικής, μέσα σε 10 συνεδρίες θα μας βοηθήσουνε να αντιληφθούμε τον εαυτό μας, ως σύνολο, και μέσα από την παρατήρηση, επίγνωση και (ενεργητική) αποδοχή θα μας παρέχουνε την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε, αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο υπάρχουμε ως άνθρωποι, συνδεόμαστε με τον εαυτό μας, προκειμένου να διαχειριστούμε τον καθημερινό πόνο και το επικίνδυνο για την υγεία άγχος.

Θα μάθουμε τρόπους να αλληλεπιδρούμε με το σώμα μας και τις σκέψεις μας έχοντας ως στόχο την ηρεμία και την ισορροπία. Εφαρμόζοντας τις τεχνικές του σεμιναρίου, η σχέση μας με τον πόνο και το άγχος και το σώμα μας θα αλλάξει, κι η υγεία και η καθημερινή ευεξία μας θα αυξηθεί σημαντικά και θα μπορεί να αναχθεί σε δική μας πρωτίστως ευθύνη.

 

Εισηγήτρια: Εριφύλη Βογδοπούλου

 

Οι ημερομηνίες του σεμιναρίου είναι καθαρά ενδεικτικές.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών, κάθε Σάββατο 10:00-12:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 125,00 ευρώ (115,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Συμμετοχή

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις