Θεραπευτικό Παιχνίδι για παιδιά και βρέφη

Έναρξη: 01/12/2021 Λήξη: 22/12/2021

 

  «Το παιχνίδι είναι μια φυσική́ συμπεριφορά́, αυθόρμητη, εσωτερικά́ υποκινούμενη, που προκαλεί́ ευχαρίστηση και πολλές φορές απαιτεί́ φαντασία

 
[Φύσσας  Αβδελίδου].

 

Το εργαστήριο θεραπευτικού παιχνιδιού περιλαμβάνει μία ενότητα εικαστικών δραστηριοτήτων, μία ενότητα κινητικών δραστηριοτήτων μέσα από το παιχνίδι και μία ενότητα παιχνιδιών αφής. Eπίσης χορό, κίνηση με μουσική και ρυθμό, παραμύθια και εκδραμάτιση σημαντικών ρόλων για τα παιδιά. 

 

Με εργαλεία το σωματικό παιχνίδι, τις ξύλινες φυσικές κατασκευές, τα μουσικά όργανα, τις σαπουνόφουσκες και τα χρώματα βοηθάμε τα παιδιά να εξασκηθούν, να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τον τρόπο που βάζουν τα όρια τους, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο και το περιβάλλον τους για να  ξεκινήσουν τις δραστηριότητες τους και την ζωή τους μέσα σε αυτό. 

 

Οι ασκήσεις προσανατολισμού στον χώρο, τα παιχνίδια ισορροπίας, τα παιχνίδια με μπάλες στεφάνια και κορδέλες και η δραματοποίηση παραμυθιών, ο χορός και η μουσική βοηθούν το παιδί να αποκτήσει συνείδηση του σώματός του, να εξερευνήσει τον χώρο του, να οργανωθεί και να αλληλοεπιδράσει με την ομάδα του, έτσι ώστε να ακολουθήσει την ακαδημαϊκή του εξέλιξη με την ωριμότητα ενός ανθρώπου που γνωρίζει και προστατεύει τον εαυτό του και το περιβάλλον του.     

 

Μέσα από το σεμινάριο ενισχύονται τόσο οι αδρές, όσο και οι λεπτές κινητικές δεξιότητες. 
  
Τα παιδιά ισχυροποιούν την αυτοεκτίμηση τους και την αυτοπεποίθηση τους, βελτιώνονται οι δεξιότητες τους στην μάθηση και τη γραφή, μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα και να προσαρμόζονται γρήγορα στην αλλαγή της συνθήκης του περιβάλλοντος. 

 

Εισηγήτρια: Κατερίνα- Μερκουρία Σκαρμούτσου, παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια NDT [bobath], Art and play therapist [sensory and messy play]

 

 

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε δώδεκα συναντήσεις, κάθε Τετάρτη, 15:00-16:00 και το συνολικό κόστος είναι 35,0 €/μήνα (30,0€ φοιτητών/ανέργων).