Χαρακτική σε Λινόλεουμ

Έναρξη: 01/12/2020 Λήξη: 23/02/2021
Χαρακτική είναι η τέχνη που προκύπτει από την χάραξη ενός σχεδίου πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια και από την εκτύπωση του σχεδίου που χαράξαμε σε ένα ή αρκετά αντίτυπα.
 
Στόχος είναι η γνωριμία με την τέχνη της χαρακτικής και η δημιουργία ενός χαρακτικού έργου από το προσχέδιο μέχρι και το τελικό τύπωμα.
  
Στο σεμινάριο θα μάθουμε για τη χαρακτική,τη συμπεριφορά των υλικων,τον χειρισμο των εργαλείων και θα καταλήξουμε στη δημιουργία των έργων.
Ο Εντγκαρ Ντεγκα ειχε πει πως η τεχνη δεν ειναι αυτο που βλεπεις αλλα αυτο που κανεις τους αλλους να δουν.
 
Στην χαρακτική αυτο που βλεπουμε οταν χαραζουμε ειναι διαφορετικά απο αυτό που βλέπουμε οταν τυπώνουμε. Η εκτυπωση μπορει να γίνει σε χαρτί αλλα μπορουμε να πειραματιστούμε και σε ύφασμα ,καρτες και οτιδήποτε θελησουμε να διακοσμήσουμε με μοτιβα και σχεδια της επιλογής μας.

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισαγωγή στην χαρακτική τέχνη , συμπεριφορά των υλικών όπως το μελάνι , το λινόλεουμ και χειρισμό των εργαλείων όπως τα σκαρπέλα και καταλήγει στην εκτύπωση των έργων.
 
 
Εισηγήτρια: Εβίτα Βουδούρη
 
Δείτε το σχετικό βίντεο σε δική μας παραγωγή...
 
 

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις και το κόστος του θα είναι 90,00 ευρώ (80,00 φοιτητών/ανέργων)