Ζωγραφικές ανατροπές

Έναρξη: 12/10/2015 Λήξη: 30/11/2015

Ο κύκλος συναντήσεων ζωγραφικής απευθύνεται σε ενήλικες και αποτελεί μια ‘‘ανατρεπτική’’ εισαγωγή στην εικαστική καλλιτεχνική δημιουργία.

Ξεκινώντας από τις βασικές αρχές του σχεδίου, της φόρμας και του χρώματος και με γνώμονα  τα προσωπικά αισθητικά κριτήρια, βιώματα και προσδοκίες του καθενός θα εξετάσουμε τις δυνατότητες που προκύπτουν κατά τη δημιουργική ζωγραφική διαδικασία. Στόχος μας να απελευθερωθούμε  και αναπτύξουμε την αισθητική μας ικανότητα.

 

Πειραματιζόμαστε με τα υλικά και τις τεχνικές. Μαθαίνουμε ποια είναι τα θερμά χρώματα και ποιά είναι τα ψυχρά. Αντιλαμβανόμαστε πώς μας επηρεάζει το κάθε χρώμα ψυχολογικά και πώς μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό κάθε φορά. Αφήνουμε χώρο στην λειτουργία του ασυνείδητου όσον αφορά στην επιρροή του στο δημιουργικό αποτέλεσμα.Μαθαίνουμε να συνθέτουμε σωστά μια εικόνα, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Χρησιμοποιούμε την προοπτική και την φωτοσκίαση για να δώσουμε στη ζωγραφική μας την αίσθηση του βάθους και την εντύπωση του τρισδιάστατου.

 

Αντλούμε έμπνευση από αντικείμενα, πρόσωπα, τη μουσική και δεν διστάζουμε να αναζητήσουμε ευκαιρίες να εκφραστούμε και εκτός εργαστηρίου, σε αστικούς ή και φυσικούς χώρους.Η γενική επιδίωξη είναι το εργαστήριο να αποτελεί ένα χώρο ανοικτό, χωρίς καλλιτεχνικά στερεότυπα, που θα προσφέρει τις βασικές γνώσεις σχεδίου-χρώματος-σύνθεσης και στη συνέχεια θα μπορέσει να επεκταθεί σε άλλα μονοπάτια και υλικά όπως ανθρώπινη φιγούρα και προσωπογραφία, μεικτές τεχνικές κτλ.

 

 

Πληροφορίες για την εισηγήτρια Μαρία Βοζαλή βρίσκετε εδώ