Ζωγραφική για παιδιά 8-12 ετών

Έναρξη: 29/09/2018 Λήξη: 29/09/2018

Εργαστήριο δημιουργικής ζωγραφικής για παιδιά

 

"Μου πήρε πολλά χρόνια… Χρειάστηκε να γεράσω, για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί" είπε ο Πάμπλο Πικάσο και άνοιξε την πόρτα της ελευθερίας και του πειραματισμού για κάθε ‘’μικρό’’ και ‘’μεγάλο’’ καλλιτέχνη, για να εξερευνήσει τα όρια της δημιουργικότητας του!


Σ' αυτό το εργαστήρι τα μαθήματα ζωγραφικής είναι ειδικά φτιαγμένα για παιδιά δημοτικού και συνδυάζουν τη Ζωγραφική με επιλεγμένες ενότητες της Ιστορίας της Τέχνης. Στόχος είναι να ανακαλύψουν τον πλούτο της εικαστικής γλώσσας μέσα από τη ζωγραφική. Να  εξοικειωθούν με την ιστορία της τέχνης μελετώντας το ύφος, τις τεχνικές και έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Να  δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα, με έναν πιο ελεύθερο τρόπο, που ταιριάζει στην ηλικία τους. Είναι μια διαδικασία που προσφέρει στους μικρούς καλλιτέχνες τα εφόδια και τις τεχνικές γνώσεις για να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητας τους, και να αναπτύξουν την καλαισθησία τους περνώντας καλά!

 

Απαραίτητα υλικά:
Το κάθε  παιδί καλείται να φέρει, ένα μεγάλο μπλοκ ακουαρέλας, μολύβι, σβήστρα, χάρακα,  ένα κουτί  λαδοπαστέλ, τέμπερες ή νερομπογιές, πινέλα [μικρό, μεσαίο, μεγάλο],πλαστικό ποτηράκι.

 

Σας περιμένουμε να περάσουμε ώρες χαράς, δημιουργίας και έκφρασης!

 

Εισηγήτρια: Μαρία Κωνσταντούδη

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου το Σάββατο 29/9 στις 11:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 11:00-12:30, για τον μήνα Οκτώβριο, Νοέμβριο και το συνολικό του κόστος θα είναι 40,00 ευρώ για κάθε μήνα.

 

 
 
Μαρία Κωνσταντούδη
Γεννήθηκε στη Βέροια και εργάστηκε στο παρελθόν στην Galleria 360 Arte contemporanea  στη Φλωρεντία , Ιταλία.  Από το 2015  ζει στη Θεσσαλονίκη και απασχολείται με τη ζωγραφική. Με σπουδές  στον Πολιτισμό , την Ζωγραφική, το Ψηφιδωτό και την Φωτογραφία, και επιμόρφωση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,  στο Τελόγλειο Μουσείο και στο Μουσείο Φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη, προσφέρει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.
Συμμετείχε σε σεμινάρια σχετικά με τον Πολιτισμό και την Μουσειολογία στο Α.Π.Θ και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις