Αικατερίνη Μερκουρία Σκαρμούτσου

Η Αικατερίνη Μερκουρία Σκαρμούτσου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 1968. Έζησε  τα παιδικά της χρόνια σε διαφορετικές πόλεις της Βορείου Ελλάδας και γνώρισε τον τοπικό πολιτισμό τους και τα έθιμά τους.

Είναι παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια NDT ,ειδικευμένη στην Bobath για παιδιά και βρέφη και μέλος της eena. Διατηρούσε φυσικοθεραπευτήριο για παιδιά και ενήλικες στον Πειραιά από το 1999 έως το 2010.

Συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια νευρολογικά ,παιδιατρικά και σεμινάρια αισθητηριακής ολοκλήρωσης Sensory.

Εργάστηκε στο ΣΕΓΑΣ στο αθλητιατρικό τμήμα , εκπαίδευτηκε σε επιδέσεις με tape και κάλυψε πολλούς αγώνες στίβου ως φυσικοθεραπεύτρια και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που πραγματοποιήθηκε το 1994 στην Θεσσαλονίκη.

Είναι η ίδια μαθήτρια και έχει εκπαιδευτεί με το σύστημα Montessori σε σχολείο της μεθόδου αυτής.Από παιδί της άρεσε η επαφή με την τέχνη και η επικοινωνία με τα παιδιά , τους ανθρώπους γενικότερα μέσω αυτής.

Συμμετείχε για πέντε χρόνια σε ομάδα Biodanza. Έχει εκπαιδευτεί ως εθελόντρια διασώστρια στην ανάνηψη ασθενών και στην φροντίδα τραυματία.

Αποφοίτησε από  το Πανεπιστήμιο της Florida το Healing with the arts και αποτελεί μέλος της κοινότητας.Ενδιαφέρεται έντονα για την τέχνη και την θεραπεία μέσω αυτής.