Αντώνιος Καλύβας-Νέες Τεχνολογίες στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση

Ο Καλύβας Αντώνιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτρό Ελασσόνας, το οποίο αποχωρίστηκε σε ηλικία 18 ετών, για να πραγματοποιήσει ένα όνειρο χρόνων , να σπουδάσει Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες στη γειτονική Λάρισα. Αφού ολοκλήρωσε τις εν λόγω σπουδές, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του στο αντικείμενο συνδέοντας το με μια νέα του αγάπη, την Παιδαγωγική.

 

Βρέθηκε λοιπόν για ενάμιση χρόνο στη Ρόδο, όπου παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση" και αποφοίτησε με Άριστα. Έχοντας βάλει στόχο να καταπιάνεται με ό,τι τον ευχαριστεί και τον κάνει να νιώθει δημιουργικός, ταξιδεύει ακόμα πιο μακριά, στη Λευκωσία, για να αποκτήσει και 2ο μεταπτυχιακό - στην ειδική αγωγή αυτή τη φορά - με τίτλο Ειδική / Ενιαία εκπαίδευση .

 

Τα τελευταία 5 χρόνια τον συναντάμε με έναν υπολογιστή στην πλάτη να οργώνει την Ελλάδα και να διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους (Γενικά, Ειδικά σχολεία και ΙΕΚ). Ξεκινώντας από τη Λάρισα φτάνει στη Ρόδο, από τη Ρόδο στη Θήβα και μετά στη Ναύπακτο, καταλήγοντας και πάλι στη Λάρισα, την οποία και νιώθει ως το δεύτερο χωριό του. Τέλος, στην προσπάθεια του να ενώσει τη θεωρία και την πράξη, συμμετέχει ενεργά σε ημερίδες ως εισηγητής και παρουσιάζει τις οργανωμένες εκπαιδευτικές πρακτικές του σε συνέδρια.