Αριστείδης Πατρινός - Διατροφολόγος

Ο Αριστείδης Πατρινός σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Κρήτης. Για την πρακτική του επέστρεψε στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωσε στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ. Εκεί είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε περιστατικά Παθολογικών Καταστάσεων και  Διατροφικών Διαταραχών.

Μετεκπαιδεύτηκε στην “Τροποποίηση της Συμπεριφοράς”, καθώς θεωρεί πως η ψυχική κατάσταση του ατόμου και το περιβάλλον του καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και τις σκέψεις του, γύρω από το φαγητό.

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το βιωματικό σεμινάριο «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» στην Αθήνα. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε χρόνια παχύσαρκα άτομα με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες απώλειας βάρους. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιστροφή στον φυσιολογικό τρόπο διατροφής και η μείωση βάρους χωρίς δίαιτα.

Σήμερα εργάζεται στο διαιτολογικό του γραφείο Nutrimed Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως 69. Παράλληλα, παρέχει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και στο Κέντρο Ευεξίας και Αποκατάστασης Uchu wellnesscenter.