Εβίτα Βουδούρη- Εικαστικός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη είναι αριστούχος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και αριστούχος σπόφοιτη του Academy Fashion School of Art & Design PANSIK με πτυχίο Δημιουργού Μόδας.

 

Ως Δημιουργός Μόδας, με ενεργή συμμετοχή σε εικαστικά δρώμενα και συνεργασίες όπως την συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό νέων σχεδιαστών ''JEANSEASION Contest 13'' που πραγματοποιήθηκε  στο Μόντε Κάρλο στο Μονακό, το σεμινάριο για τα εκατό χρόνια απελευθέρωσης της πόλης''Θεσσαλονίκη αλλιώς'' που πραγματοποιήθηκε  στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Με βραβείο ''EXCELLENSE''και υποτροφία στην ''Δημιουργία-Κατασκευή-Σχεδιασμό Υποδημάτων'' και πρώτο βραβείο ''NAFA NEW DESIGNERS AWARD''συμμετοχή και συνειρφορά στο σεμινάριο στο στούντιο της NAFA  στο Τορόντο του Καναδά. Διάκριση σε ''σχέδιο ανδρικού ενδύματος''  στην Καστοριάκαι συμμετοχή σε επίδειξη μόδας στο Μιλάνο της Ιταλίας. Installation με θέμα τρείς ποικιλίες κρασιού στο Gaspard Wine Bar στη Θεσσαλονίκη. Συμμετοχή στην επίδειξη μόδας ''ETHNOCentric''του ομίλου σπουδών PANSIK και σκηνογραφημένη παρουσίαση μοντέλων με θέμα ''Η γυναίκα σαν σύμβολο''σε συνεργασία με τον σύλλογο ''επ7α'' , τον όμιλο σπουδών PANSIK και το parallaxi magazine . Συμμετοχή και δημιουργία headpieces στην επίδειξη μόδας για την σειρά  ''IN CAPTIVITY''στα ''New Designers Awards by 1664 blanc''στο Ζάππειο Μέγαροστην Αθήνα. Στυλίστρια για το ''unFashionable''project σε συνεργασία με τον  ''Εξώστης free press''  στη Θεσσαλονίκη.Συμμετοχή στο σεμινάριο νέων Ελλήνων σχεδιαστών ''Student Workshop'' που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της NAFA στο Τορόντο του Καναδά.

 

Ως εικαστικός, συμμετοχή και Οργανωτική Επιτροπή στο Διεθνές Συνέδριο '' Περιπατητικές Πρακτικές/Περιπατητική Τέχνη/Περιπατητικά Σώματα''. Συμμετοχή στο  Διεθνές Συνέδριο''Για μια Σχολή Εικαστικών Τεχνών του 21ου αιώνα''. Ατομική έκθεση με τίτλο ''ΥΦΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ''στο μηχανοστάσειο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλώρινας .Ομαδική έκθεση ''BIENNALE''στην ένατη μπιενάλε φοιτητών & Φοιτητριών των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας  στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.Ομαδική έκθεση ''Το Ανθρώπινο Σώμα και Βίωμα στη Εποχή της Σύγχρονης Κρίσης υπό το Πρίσμα της Επιστήμης και της Τέχνης'' στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διεπιστημονικού Καλλιτεχνικού Συμποσίου στην Αίθουσα Πυροβολικού στην Φορτέτσα στο Ρέθυμνο. Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής''Λουκάς Βενετούλιας''  σε χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχών Α.Π.Θ. Ομαδική έκθεση ''Bazzart''  στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ομαδική έκθεση ''Μικρή Φόρμα'' στην Γκαλερί Παπατζίκου .Ομαδική έκθεση προς τιμήν του σκηνοθέτη '' Θεόδωρος Αγγελόπουλος''  στο φουαγιέ του πολιτιστικού κέντρου Φλώρινας στην αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Καθώς και αρκετές παρακολουθήσεις διαλέξεων εικαστικών όπως ''Σκέψεις για τις Πρακτικές ,την Τέχνη και το Σώμα από την Περιπατητική εμπειρία'' , ''Αρχιτεκτονικές της εικόνας'', ''Walking Art / Walking Encounters '', ''ΠΕΡΙ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ'', ''Μια πορεία στο Χώρο και το Χρόνο της Πόλης της Φύσης και της Ιστορίας'' ,''ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ'' και ''Ζωγραφική και Γεωμετρία,Εικαστική Δημιουργία και Λογική Ανάλυση''.