Φιόνα Λαμπρίδη-Wolfsohn

H Fiona είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Ελλάδα. Διπλωματούχος δραματική σοπράνο – με μεγάλη εμπειρία διδασκαλική αλλά και σολιστική ως ερμηνεύτρια κλασσικού ρεπερτορίου και blues-pop-rock μουσικής.

Είναι συνθέτρια pop-rock τραγουδιών και ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή προσωπικών μουσικών projects και τη διδασκαλία. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, από το 2004 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια φωνητικής σε Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Θεατρικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Το 2018 ιδρύει στη Θεσσαλονίκη το FindMyVoiceWorkshop, ένα εργαστήρι φωνητικής/τραγουδιού για όλους. Ένα εναλλακτικό project ομαδικών μαθημάτων, με σκοπό την εκπαίδευση, την εκτόνωση και την θεραπεία μέσω της τέχνης του τραγουδιού.

Σπούδασε κλασικό τραγούδι και πήρε δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμφηφεί και ‘Α βραβείο στο Κλασικό Ωδείο Χολαργού. Για εξι χρόνια συμμετείχε σε βιωματικά-ψυχολογικά εργαστήρια με θέμα την σωματική καταγραφή ψυχολογικών σοκ. Παρακολούθησε Σεμινάριο Υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι ActingHow και στο ΜΕΤ School του Λονδίνου παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων με αντικείμενο το ScreenActing ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής και performing με τον βραβευμένο σουηδό σκηνοθέτη JonasGrimas. (BAFTA/BBC/TV4 etc.) Η κλασική παιδεία αποδείχθηκε ότι δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της για άλλα είδη μουσικής όπως blues, rock και soul. Υπήρξε leadsinger στη Bluesband «TubeaBassa» όπου για τέσσερα χρόνια έδιναν συναυλίες και συμμετείχαν σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:Συμμετείχε σε δύο δίσκους world – fusion, κάνοντας τα φωνητικά. Το 2002 - «VisionaryWorld» και το 2004 «Hyperfly» του Albert Παναγιωτόπουλου και από το 2010 υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως leadsinger και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Με τους ALTRIBE έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερα ολοκληρωμένα album και δυο singles. 2011 «Το θαύμα» FM Records | 2012 single «Φεύγωολο πιο μακριά» Warner Music | 2014 «Aphrodisiac» AAP | 2016 «Spooky Train» Cultural Action/EMSE | 2017 single «Too late to come back». Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο soloalbum «Youhealmyheart» με τραγούδια που έχει συνθέσει η ίδια, αλλά και σε συνεργασία με τον Albert Παναγιωτόπουλο, σε παραγωγή και ενορχήστρωση του γνωστού drummer/συνθέτη/παραγωγού Νίκου Αντύπα γνωστού από τους Socrates και τις συνεργασίες του με την Χάρις Αλεξίου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Sting κ.α.