Λία Γεροπούλου- Δημιουργική & Εκφραστική Γραφή

 

Η Γεροπούλου Ευαγγελία γεννήθηκε στη Βέροια το 1991. Από πολύ μικρή ηλικία έγραφε και διάβαζε λογοτεχνία και ποίηση. Στα 12 της χρόνια διέπρεψε σε διαγωνισμό ποίησης  για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

 

Το 2009 πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη όπου μέχρι και σήμερα ζει και δραστηριοποιείται. Έκτοτε ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με τον κινηματογράφο και την φωτογραφία. Το 2014 φοίτησε με υποτροφία Erasmus στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Γρανάδας( Ισπανία) όπου εντρύφησε στη τέχνη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και του ελεύθερου σχεδίου. Εξαιτίας της κλίσης της στη γραφή, ακολούθησε ως ειδικότητα της σχολής κινηματογράφου το σενάριο και η πτυχιακή εργασία της αφορά σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους.

 

Ως ερευνητική εργασία, πραγματοποιεί βιωματικό κύκλο σεμιναρίων δημιουργικής/εκφραστικής γραφής σε κέντρο απεξάρτησης, με σκοπό τη θεραπευτική χρήση της γραφής και της δημιουργίας.

 

Επιπλέον ασχολείται με το κοινωνικό τσίρκο, τις παραστατικές τέχνες και την εμψύχωση ομάδας ως ανιματέρ. Τέλος τον Οκτώβριο του 2019 ξεκινάει την παρακολούθηση του ετήσιου σεμιναρίου Εμψύχωσης της Σχολής Εμψυχωτών.