Μαρία Αράπογλου - Σεμινάριο Ορθοφωνίας και έκφραστικού λόγου

 

Η Μαρία Αράπογλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε με το Θέατρο και την Υποκριτική, ολοκληρώνοντας τον τριετή κύκλο μαθημάτων του εργαστηρίου Δραματικής Τέχνης «Παράθλαση», ενώ παρακολούθησε μαθήματα Φωνητικής με την Βίκυ Αλμαζίδου στην Θεσσαλονίκη και στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου, ως μέρος των σπουδών της.

Σπούδασε Πιάνο και Μουσικοθεραπεία, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα, στο Trinity College of Music, αλλά και ως Υπότροφος του τμήματος Μουσικοθεραπείας του Guildhall School of Music and Drama αποφοιτώντας με τους τίτλους Master of Music in Performance Studies (MMus) και Postgraduate Diploma in Music Therapy (PGDip. In Music therapy).

Από το 1998 συνεργάζεται ως Αφηγήτρια – Εκφωνήτρια – Voiceover Artist με κορυφαίες εταιρίες παραγωγής ήχου, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικών σποτ, CD ROM, DVD εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού περιεχομένου, στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κύπρο.

Από το 2010 συμμετέχει ως αφηγήτρια-ηθοποιός στο σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ», λαμβάνοντας μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Τα τελευταία 7 χρόνια διδάσκει Ορθοφωνία σε υποψήφιους εκφωνητές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς, όπως και σε θεατρικά εργαστήρια, εμπλουτίζοντας την διδασκαλία της με στοιχεία από την ενασχόλησή της με την μουσική, την μουσικοθεραπεία και την αφήγηση. Η μέθοδος που παρουσιάζει βασίζεται σε έντονα βιωματικά στοιχεία με έμφαση στην προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της φωνής του κάθε ατόμου.

Ως μουσικοθεραπεύτρια έχει εργαστεί στην Ειδική Αγωγή, συνεργαζόμενη με την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Θεσσαλονίκης, την Δημοτική Επιχείρηση Αμπελοκήπων και στην προσωπική της μονάδα μουσικοθεραπείας «Μουσικοθεραπείας Χώρος». Παράλληλα, συνεργάζεται με δημοτικά και ιδιωτικά Ωδεία ως καθηγήτρια και συνοδός πιάνου.

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις

Διδάσκοντες