Μαρία Γρίβα-Θέατρο-Σκηνοθεσία

H Μαρία Γρίβα είναι θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτης.

 
Έχει μεταπτυχιακό σκηνοθεσίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου με κατεύθυνση στη σκηνοθεσία και την υποκριτική. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου, butoh, κινησιολογίας και χορού με τους Θεόδωρο Τερζόπουλο, John Britton, Laura Brera, Amalia Bennett, Cloe Whiting Stevenson κ.ά. καθώς και σεμινάρια για το θέατρο στην εκπαίδευση.
 
Ως σκηνοθέτης και βοηθός σκηνοθέτη έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ,με διάφορους πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου.
Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας UBU ART CREW, ενώ έχει σκηνοθετήσει τα έργα Μetamorfosis – An electric performance του Οβίδιου,   Κονιορτοποιημένοι της Α. Μπαντέα, Οι Δίκαιοι του Α. Καμύ, Contractions του Μ.Bartlett, παράσταση που συμμετείχε στα 46α Δημήτρια, Ο Μικρός Πρίγκιπας του Α. Εξυπερύ, Τα μαγικά παπούτσια της Ε. Βάκα, Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι των αδελφών Κατσιμίχα, Η Τελετή του Π. Μάτεσι, Το όνειρο του Ρο 
της Σ. Μιχαηλίδου, Μάκβεθ και Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ, Embers του Μπέκετ, Η πυριτιδαποθήκη του Ντούκοφσκι, Η Ιωάννα του μετρό του Στεβάνοβιτς.
 
Από το 2009 διδάσκει θέατρο σε ενήλικες και παιδιά.