Νίνα Φωτιάδου - Θέατρο για ενήλικες και παιδιά

 

Είναι επαγγελματίας ηθοποιός, δασκάλα θεάτρου και συντηρήτρια έργων τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει δουλέψει με παιδιά και ενήλικες και έχει δημιουργήσει ερασιτεχνικές ομάδες σε δημόσια σχολεία και πολιτιστικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι ως εμψυχώτρια κι έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς που εξειδικεύονται στη δημιουργική απασχόληση κι εκπαίδευση των παιδιών.

Παρακολούθησε επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ): «ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», το Εργαστήρι «Η δραματοποίηση ως κύριος πόλος της θεατρικής αγωγής» με τον σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια θεατρικής αγωγής για παιδιά (όπως το Εργαστήρι Θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικού Δράματος με τον Τάσο Αγγελόπουλο, σκηνοθέτη και καθηγητή Θεατρικού παιχνιδιούτου Τμήματος θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.), δραματοθεραπείας (στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Θεσσαλονίκης) καθώς και αφήγησης παραμυθιού (με την Κατερίνα Κλεάρχου), σεμινάρια θεάτρου στα συστήματα Τσέχωφ, Στανισλάβσκι, Γκροτόφσκι, StellaAdler (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βερσαλλίες), μαθήματα ορθοφωνίας και τραγουδιού καθώς και σεμινάρια χορού και κινησιολογίας.

Η Νίνα ασχολείται και με τη συγγραφή θεατρικών έργων για ενήλικες και παιδιά. Από το 2017 είναι μέλος της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBooM.