Σοφία Βαφειάδου - yoga για παιδιά

Η Σοφία Βαφειάδου είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (απόφοιτη ΑΠΘ) και πιστοποιημένη δασκάλα Yoga & Mindfulness για παιδιά.
 
Το 2016, η αγάπη της για τη φύση σε συνδυασμό με το όνειρο της για ένα πιο ελεύθερο και βιωματικό εκπαιδευτικό σύστημα, την οδηγεί στη Σουηδία για σπουδές στην Υπαίθρια Εκπαίδευση και Ζωή, ενώ το 2018 ιδρύει στο Bristol της Αγγλίας τη 'Wild Feet Kids Yoga' με σκοπό να μοιραστεί με τους μαθητές της τα οφέλη της yoga μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική και τις ιστορίες.
 
Δουλεύει με μικρές ηλικίες εδώ και 14 χρόνια σε διάφορους ρόλους όπως προπονήτρια αθλητικών ακαδημιών, εκπαιδεύτρια υπαίθριων δραστηριοτήτων, βοηθός διδασκαλίας προσχολικής εκπαίδευσης Montessori & Steiner, υπεύθυνη ΚΔΑΠ και καλοκαιρινών camp κ.α.  
 
Η εμπειρία της με διαφορετικούς ρόλους, ηλικίες και  περιβάλλοντα (Ελλάδα, Αγγλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Τσεχία) της έχει μάθει να προσαρμόζεται και να δημιουργεί εξατομικευμένες προσεγγίσεις, ανάλογα με την προσωπικότητα και τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Πιστεύει στη συνεχή προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη του ανθρώπου και έτσι λαμβάνει συχνά μέρος σε νέα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις (θετική διαπαιδαγώγηση, αισθητηριακό παιχνίδι/sensory play, συμβουλευτικοί κύκλοι κοριτσιών κλπ).
 
Με βάση πλέον την Ελλάδα, διδάσκει Yoga και Ενσυνειδητότητα για παιδιά σε μικρά γκρουπ, σχολεία και παιδικούς σταθμούς, παιδικά πάρτυ και -πλέον, λόγω covid- διαδικτυακά. Βασικό εργαλείο των μαθημάτων είναι οι διαδραστικές ιστορίες, τα παιχνίδια (μουσικά, κινητικά, μίμησης), οι διασκεδαστικοί οραματισμοί, οι τεχνικές χαλάρωσης και συγκέντρωσης κ πολλά άλλα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες: www.wildfeet.gr & www.facebook.com/wildfeetyoga