Στέλλα Τενεκετζή

Η Στέλλα Τενεκετζή ασχολείται με τη συγγραφή από το 2015. Διηγήματα και ποιήματά της δημοσιεύονται κατ’ εξακολούθηση σε λογοτεχνικά περιοδικά.  Το πρώτο της βιβλίο «Του Επαγγέλματός της» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Απόπειρα (2019). Μέσα από το προσωπικό της project «2016 Πρωτοσέλιδα» μελέτησε το λεξιλόγιο του δημόσιου λόγου (πρώτη παρουσίαση, Οκτώβριος 2022).

 

Η ενασχόλησή της με τη διδασκαλία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Υπήρξε εισηγήτρια σε προγράμματα για ενήλικες και παιδιά. Στην Θεσσαλονίκη συνεργάζεται με τον Κήπο, στην Αθήνα με τον οργανισμό People Behind. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε για εφήβους δοκιμάζεται σήμερα σε ελληνικά σχολεία της Μ. Βρετανίας.  

 

Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Εργάστηκε για μια δεκαετία ως θεατρικός παραγωγός ενώ σήμερα οργανώνει συλλογικές καλλιτεχνικές δράσεις. Ενδεικτικές συνεργασίες: Dialog Festival (Wroslaw, Poland), Tampereen Teatterikesa (Tampere, Finland), Kontrapunkt International Festival (Szczecin, Poland), Sibiu International Theatre Festival (Sibiu, Romania), Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας (Λευκωσία και Κιλκίς), Ίδρυμα Κακογιάννη, Ίδρυμα Κωστοπούλου, Κ.Θ.Β.Ε., ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Θεσσαλικό Θέατρο.