Χρήστος Γ. Κούτσιανος - Χαρτογράφηση Φανταστικών Κόσμων

Ο Χρήστος Γ. Κούτσιανος, είναι χαρτογράφος φανταστικών κόσμων, συγγραφέας και φανατικός αναγνώστης της επικής φαντασίας. Η πρώτη του χαρτογραφική δουλειά στην Ελλάδα ήταν για την Κροένια του Χριστόφορου Γεωργίου, από τις εκδόσεις Λυκόφως, ενώ έχει χαρτογραφήσει φανταστικούς κόσμους για σχεδιαστές παιχνιδιών από την Μαλαισία.

 

Γεννήθηκε στην Καστοριά το 1988 και κατάγεται από το Τριγωνικό Κοζάνης. Από το  2007 υπηρετεί στις τάξεις του Στρατού Ξηράς, γεγονός που του δίνει την δυνατότητα, να περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην φύση.

 

Αγαπημένοι του συγγραφείς οι J.R.R.Tolkien, R.E.Feist, R.A.Salvatore, R.Jordan. Είναι λάτρης της περιπέτειας, του αρέσουν τα r.p.g. pen and paper, η ορειβασία, η ιππασία, η μεσαιωνική σπαθασκία και η παραδοσιακή τοξοβολία.

 

Τον Μάιο του 2018 μέσα από το το εργαστήριο λογοτεχνίας του φανταστικού Tales of the Wyrd, ανακάλυψε την δημιουργική χαρά της συγγραφής. Διατελεί ενεργό μέλος του Συλλόγου Φίλων Tolkien Ελλάδος The Prancing Pony από το 2015. Είναι υπεύθυνος τεχνικού υλικού και διαχείρισής αιτημάτων του Fantasmagoria Festival και Γραμματέας του νεοσύστατου συλλόγου ενίσχυσης και διάδοσης της φαντασίας, στη ζωή και στις τέχνες - Fantasmagoria. Από φέτος το καλοκαίρι διαμένει στη Σάμο με την σύντροφό του.

 

Δουλειές του Χρήστου Γ. Κούτσιανου μπορείτε να δείτε στο durg_maps και στο Durg Fantasy Cartographer.