Υπατία Βρεττού-Ψυχολογία

Η Υπατία Βρεττού σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Μετεκπαιδεύθηκε στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο Lyon II όπου απέκτησε τον τίτλο της Ψυχολόγου του Κοινωνικού Δεσμού. Στη Γαλλία ασχολήθηκε κλινικά και ακαδημαϊκά με την ψυχοδυναμική προσέγγιση και την παιγνιοθεραπεία.

 

Το 2018 ολοκλήρωσε την δεύτερη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας».

 

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως στα Τρίκαλα και στην Αίγινα, σε δομές ψυχικής υγείας, σε σχολεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον τομέα της παιδικής προστασίας και της υγείας.

 

Από το 2014 εργάζεται ως ιδιώτης ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια του ιδιωτικού της γραφείου πραγματοποιεί συνεδρίες με ενήλικες και εφήβους, καθώς και ψυχοθεραπείες παιδιών. Παράλληλα συνεργάζεται με άλλους φορείς ως εξωτερικός συνεργάτης για τη διεξαγωγή σεμιναρίων, ανοιχτών διαλέξεων και βιωματικών εργαστηριών. Η Υπατία Βρεττού διαθέτει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου στην Ελλάδα και στη Γαλλία.