Ζήνα Λέυκου - Εφηβικό Εργαστήρι Κινηματογράφου

Η Ζήνα Λεύκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έφυγε για το Παρίσι, όπου σπούδασε Παραστατικές Τέχνες-Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Paris 8 και ακολούθως συνδύασε τις σπουδές στο τμήμα Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Τεχνών με αυτές στην Πολιτιστική Διαχείριση, στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle - Paris 3, όπου παρακολούθησε και μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδαγωγική και Διδακτική της εικόνας.

 

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση και εργάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στον οργανισμό Cinemas 93, συντονιστικό φορέα για την περιφέρεια Saint-Denis, των προγραμμάτων Κινηματογραφικής Παιδείας του εθνικού εκπαιδευτικού συστήματος της Γαλλίας.

 

Συνεργάζεται με φεστιβάλ, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλαμβάνοντας ρόλους παραγωγής, διαχείρισης social media και σχεδιασμού και συντονισμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων.

Το ‘Απρόβλεπτα Κινούμενο Κάδρο’ Α.Μ.Κ.Ε. που δημιούργησε, επιχειρεί να χωρέσει, χωρίς διακρίσεις, ιδέες, εγχειρήματα και ανθρώπους στον χώρο του κινηματογράφου και του πολιτισμού και να δώσει αφορμές για να συναντιόμαστε και να μοιραζόμαστε τη συλλογική εμπειρία.