Εφηβική Θεατρική παράσταση: «Χάσαμε τον Ελιτζάχ»

Έναρξη: 21/09/2019 Λήξη: 22/09/2019

Στην Ελλάδα παρατηρείται ένα κενό όσον αφορά στις παραστάσεις που αγγίζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εφήβων.

Έτσι ένα χρόνο πριν δημιουργήσαμε την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Κήπου, θέλοντας να συνεχίσουμε τη φιλοσοφία του Εφηβικού Θεάτρου και στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι εφηβικές παραστάσεις δημιουργούν έργα με  πρωταγωνιστές τους εφήβους,όμως απευθύνονται και αφορούν όλους!

 

Στο θέατρο επιτρέπονται τα πάντα.

 

Το θέατρο έχει τη δύναμη να διαπαιδαγωγεί, να διαμορφώνει και να μεταδίδει αξίες. Οι έφηβοι ερευνούν τον εαυτό τους, συναντιούνται με τους άλλους και μαζί ανακαλύπτουμε τις θεατρικές τεχνικές. Αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις σκέψεις, τις δυνατότητες και τις ευαισθησίες τους και μέσω της καθοδήγησης από τον συντονιστή, οι έφηβοι γράφουν, παίζουν και ανακαλύπτουν το θέατρο και τα ''εργαλεία'' του. Συνδημιουργούν με δικό τους υλικό όπως αυτό προκύπτει από τη διαδικασία της ομάδας. Στόχος μας είναι  η δημιουργία ενός εφηβικού θιάσου. Η συνδημιουργία με τους εφήβους μιας θεατρικής παράστασης. Ο βασικός οδηγός μας είναι το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η επικοινωνία που χτίζει η ομάδα, η μουσική. Με λίγα λόγια χρησιμοποιούμε τη δουλειά του Συνόλου (Ensemble).

 

Φέτος δανειστήκαμε και αναδημιουργήσαμε το “Χάσαμε τον Ελιτζάχ” του Άγγλου συγγραφέα Ryan Craig, το οποίο βασίστηκε σε αληθινό περιστατικό και παίχτηκε πρώτη φορά το 2013 στη νεανική σκηνή του Nation Theater Connections. Υπήρξε επίσης ένα από τα έργα που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στην Αθήνα το 2014.

Το έργο εξερευνεί τους προβληματισμούς των εφήβων, όπως την αναζήτηση της ταυτότητάς τους και τις μεταξύ τους σχέσεις. Στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την προσοχή των άλλων και να εκφράσουν τις ερωτικές τους αγωνίες, μια ομάδα εφήβων μπλέκεται σε μια επικίνδυνη ιστορία. Κάποιος από αυτούς θα χάσει τη ζωή του.

 

Συντονιστές παράστασης: Θανάσης Μεγαλόπουλος, Γιώργος Σκαρλάτος

Παίζουν οι: Μαρία Παπαδοπούλου, Παναγιώτης Γεωργίου, Φύλλια Κουρτέση, Κωνσταντίνα Γκιόρα, Ζήσης Βλασακίδης, Έλενα Καμτσίκη

 

Σκίτσο: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου