Εργαστήρι Stop Motion Αnimaton

Έναρξη: 05/06/2024 Λήξη: 25/07/2024

 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το Stop Motion Animation,

πώς γίνεται και πού εφαρμόζεται;

 

Χρησιμοποιώντας και μεταποιώντας καθημερινά αντικείμενα και υλικά, μπορούμε να τα δούμε να αποκτούν ζωή μπροστά στα μάτια μας. Έχοντας αυτά σαν εφόδιο, παίρνεις τις ιδέες και τις ιστορίες που έχεις στο μυαλό σου και τις κάνεις πραγματικότητα.

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μέθοδο του stop motion animation. Δεν υπάρχει περιορισμός ή συγκεκριμένες απαιτήσεις για τους συμμετέχοντες, παρά μόνο διάθεση για δημιουργία. Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία ή γνώση του αντικειμένου.

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και ο πειραματισμός με το stop motion animation. Βασικά στάδια αυτής της μεθόδου είναι η δημιουργία χαρακτήρων και σκηνικών κυρίως μέσω επανάχρησης υλικών, η εκμάθηση του προγράμματος "Stop Motion Pro" και η ολοκλήρωση stop motion ταινίας μέσα σε ομαδικό πλαίσιο. 

 

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώση και εμπειρία πάνω στο Stop Motion, τα οποία θα λειτουργήσουν ως εφόδια για μετέπειτα πειραματισμό και εξέλιξη στο κομμάτι του animation. Έτσι, μέσα από συνεργασία, θα εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και θα δημιουργήσουν το δικό τους animation ταινιάκι.

 

Βήμα προς βήμα το εργαστήρι:

 

1. Γνωριμία με τη λογική του animation. Οι βασικές αρχές και δυνατότητες του μέσου. Εκμάθηση του πρόγραμματος Stop Motion Animation. 

 

2. Διαμόρφωση ιδεών και θεματολογίας της δικής σας ομαδικής ταινίας animation. Δημιουργία storyboard. 

 

3. Στάδιο pre-production.  Προετοιμασία των χαρακτήρων και των σκηνικών για την ταινία.

 

4. Animation (δημιουργία κίνησης, «ζωντανεύοντας» τους χαρακτήρες).

 

5. Animation.

 

6. Στάδιο post-production. Σύνθεση οπτικού αποτελέσματος, editing και προσθήκη ήχου.

 

 

Εισηγητές: Ασπασία Καζέλη,  και Lukas Winter

 

Το εργαστήρι θα είναι εντατικό και θα ολοκληρωθεί σε 6 τρίωρες συναντήσεις σε διάστημα 2 εβδομάδων Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 19:00-22:00, τις παρακάτω ημερομηνίες:

 

Τετάρτη 5/6, δωρεάν συνάντηση γνωριμίας.

Τρίτη 16/7, 1η συνάντηση.

Τετάρτη 17/7, 2η συνάντηση.

Πέμπτη 18/7, 3η συνάντηση.

Τρίτη 23/7, 4η συνάντηση.

Τετάρτη 24/7, 5η συνάντηση.

Πέμπτη 25/7, 6η συνάντηση.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 140,0€ ευρώ (125,00 φοιτητών/ ανέργων).