Εργαστήρι Stop Motion Αnimaton

Έναρξη: 14/05/2024 Λήξη: 25/06/2024

 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το Stop Motion Animation;

πώς γίνεται

και πού εφαρμόζεται;

 

Χρησιμοποιώντας και μεταποιώντας καθημερινά αντικείμενα και υλικά, μπορούμε να τα δούμε να αποκτούν ζωή μπροστά στα μάτια μας. Έχοντας αυτά σαν εφόδιο, παίρνεις τις ιδέες και τις ιστορίες που έχεις στο μυαλό σου και τις κάνεις πραγματικότητα.

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μέθοδο του stop motion animation. Δεν υπάρχει περιορισμός ή συγκεκριμένες απαιτήσεις για τους συμμετέχοντες, παρά μόνο διάθεση για δημιουργία. Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία ή γνώση του αντικειμένου.

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και ο πειραματισμός με το stop motion animation, κυρίως με τεχνικές cut-out και pixelation. Βασικά στάδια αυτής της μεθόδου είναι η δημιουργία χαρακτήρων και σκηνικών κυρίως μέσω επανάχρησης υλικών, η εκμάθηση του προγράμματος "Stop Motion Pro" και η ολοκλήρωση stop motion ταινίας μέσα σε ομαδικό πλαίσιο.

  

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώση και εμπειρία πάνω στο Stop Motion, τα οποία θα λειτουργήσουν ως εφόδια για μετέπειτα πειραματισμό και εξέλιξη στο κομμάτι του animation. Έτσι, μέσα από συνεργασία, θα εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και θα δημιουργήσουν το δικό τους animation ταινιάκι.

 

Βήμα προς βήμα το εργαστήριο:

 

1.      Γνωριμία με τη λογική του animation. Βασικές αρχές και δυνατότητες του μέσου.

 

2.      Διαμόρφωση ιδεών και θεματολογίας της δικής σας ομαδικής ταινίας animation.

  

3.      Εκμάθηση και εξοικείωση με το πρόγραμμα (software) για Stop Motion Animation.

  

4.      Στάδιο pre-production. Προετοιμασία των χαρακτήρων και των σκηνικών για την ταινία.

 

5.      Στάδιο production. Animation (δημιουργία κίνησης, «ζωντανεύοντας» τους χαρακτήρες)

 

6.      Στάδιο post-production. Σύνθεση οπτικού αποτελέσματος, editing και προσθήκη ήχου.

 

Εισηγήτρια: Ασπασία Καζέλη, Designer, Illustrator, Animator

 

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε 6 τρίωρες συναντήσεις και το κόστος συμμετοχής είναι 140,0€ ευρώ (125,00 φοιτητών/ ανέργων).