Η μπάντα του Κήπου

Έναρξη: 12/01/2024 Λήξη: 02/02/2024

Ένα εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών!

 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να μάθουν να εκφράζονται μέσα από την μουσική, να πειραματιστούν με τις φωνές τους, με διάφορους ρυθμούς και να μπορέσουν να συνδυάσουν την κίνηση τους με διαφόρων ειδών ρυθμούς όπως τους έθνικ, τους κλασικούς και τους τζαζ.

 

Στο εργαστήρι θα χρησιμοποιήσουμε μουσικά όργανα τα οποία μας δίνουν την αίσθηση του παιχνιδιού και συνδυάζουν την κίνηση με τον ρυθμό, όπως Boomwhackers και Soundbellows, καθώς επίσης και κρουστά μουσικά όργανα όπως ξυλάκια, τύμπανα, μεταλόφωνα κ.α. Τέλος, θα βάλουμε φαντασία και θα ανακαλύψουμε πώς μπορούν αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι, όπως ποτήρια και κουβάδες, να χρησιμοποιηθούν ως μουσικά όργανα.

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε ομαδικά και να συνεργαστούμε, σαν μία ορχήστρα. Να αποκτήσουν τα παιδιά βασικές γνώσεις της μουσικής θεωρίας και να αναγνωρίζουν βασικά σημεία της μουσικής γραφής. Κυρίως όμως, να μπορέσουν τα παιδιά να συνοδεύσουν ρυθμικά ένα τραγούδι χρησιμοποιώντας είτε μουσικά όργανα, είτε το σώμα τους, είτε ακόμη αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι.

 

Εισηγήτρια: Σοφία Χαραλάμπους

 

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 4 συναντήσεις, κάθε Παρασκευή στις 17:30 και το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί είναι 35,0€ (50,0€  για δύο αδέλφια)