Συνεργατική Γραφή

Έναρξη: 05/12/2022 Λήξη: 27/02/2023

Λέμε να φτιάξουμε μια ομάδα και όλοι μαζί να γράψουμε.

Τι λέτε;

 

Πιο συγκεκριμένα:

Λέμε να φτιάξουμε μια ομάδα που μέσα από διαλογικές διαδικασίες θα σχεδιάσει ένα αφήγημα (διήγημα ή νουβέλα) και στην πορεία, συνεργατικά, θα το γράψει.

 

Πιο απλά:

Λέμε να φτιάξουμε μια ομάδα γιατί μας αρέσουν οι ομάδες και μας παρέχουν ασφάλεια, απόλαυση και ενδυνάμωση. Είμαστε όντα που εξελίχθηκαν μέσα στην κοινότητα, τα ξέρετε, εξάλλου αυτά δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

 

Πιο «συμφεροντολογικά»:

Λέμε να φτιάξουμε μια ομάδα και, το υποσχόμαστε, θα καταλήξουμε σε συλλογικό παραγόμενο και, επίσης υποσχόμαστε πως αυτή η διαδικασία θα έχει πολλαπλά οφέλη. Θα βιώσουμε ολόκληρη την πορεία της συγγραφικής δημιουργίας. Από την πρώτη ιδέα μέχρι την οικοδόμηση του αφηγήματος. Από την προσωπική εμπλοκή κατά τη γραφή μέχρι την αποστασιοποίηση  ώστε να γίνουν οι διορθώσεις. Κι αν «σπάσει» ο φόβος της πρώτης φοράς, πάντα «φέρνει» μια κάποιου τύπου γνώση. Εύκολα μπορεί ο κύκλος που θα έχετε διαγράψει, δηλαδή, να γίνει στην πορεία κάναβος γι’ αυτό που έτσι κι αλλιώς έχετε στα σκαριά.

 

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος κι ακόμη καλύτερα, στείλτε μας και κάτι μικρό από προσωπική γραφή.

Θα συναντιόμαστε τόσο δια ζώσης όσο και online.  Όσοι είμαστε στη Θεσσαλονίκη, από κοντά κι όσοι είμαστε εκτός έδρας ή έχουμε διάθεση -σήμερα βρε αδερφέ- να μην βγάλουμε την πιτζάμα, συνδεόμαστε ψηφιακά.

 

Προτζέκτορες, τεχνολογίες, αλκοόλ κατά την εκμάθηση, όλα δεκτά.

Μας αρέσουν τα πειράματα, τι να κάνουμε, διαφορετικά η ζωή είναι βαρετή.

 

Το πρόγραμμα έχει δοκιμαστεί εκτός ελληνικής επικράτειας, θα σας πούμε από κοντά πώς και γιατί.

Όπως επίσης έχουμε ασχοληθεί αρκετά μ’ αυτό το ερευνητικό πεδίο που ονομάζεται συλλογική ή συνεργατική γραφή.

 

Εισηγήτρια/συντονίστρια: Στέλλα Τενεκετζή.

 

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 16 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο δια ζώσης όσο και online, κάθε Τρίτη στις 19:30-22:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 75,0/μήνα (65,0 φοιτητών/ανέργων).