Δώρα Βογιατζή - Γνωρίστε τις Χώρες

Η Δώρα Βογιατζή είναι η δημιουργός του ψυχαγωγικού-παιδαγωγικού προγράμματος «ΧΩΡΕΣ».

 

Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Vincennes Saint- Denis, ParisVIII με ειδίκευση στη Δυναμική των Ομάδων και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.

 

Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας εργάστηκε ως παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας σε νηπιαγωγεία των ενόπλων δυνάμεων, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ενώ από το 2012 δραστηριοποιείται ως επιμορφώτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα ανηλίκων κι ενηλίκων. Έχει συνεργαστεί με το «The American College of Greece – Institute of Public Health”, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑ), το Goeth-Institut Thessaloniki και το Πάντειο Πανεπιστήμιο για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και συμμετείχε στην εκπόνηση της εργασίας «Παρεμβάσεις για την πρόληψη του καπνίσματος στη σχολική κοινότητα» που απέσπασε το βραβείο «Σπύρος Δοξιάδης για τον έφηβο» από τη Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί. Υπήρξε υπεύθυνη σπιτιού φιλοξενίας σε χώρο προστασίας ανηλίκων κι έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Διαθέτει γνώσεις κι εμπειρία στη δημιουργία εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών σχέσεων με παιδιά διαφόρων ηλικιών.