Κατερίνα Κλεάρχου-Αφήγηση παραμυθιού και μυθοπλασία

Η Κατερίνα Κλεάρχου γεννήθηκε στις 2 Απριλίου, την ίδια ημέρα που γεννήθηκε και ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν...Τυχαίο; Δε νομίζω!

 

Από μικρή ήθελε να δίνει, να μοιράζεται, να προσφέρει, να αγαπά.

 

Δοκίμασε πολλά πράγματα. Σπούδασε Θεολογία, έκανε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία, έμαθε πιάνο και κρουστά, γνώρισε το θέατρο, τις μαριονέτες, τους κλόουν και εργάσθηκε ως καθηγήτρια Θρησκευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως κοινωνική λειτουργός.

 

Όμως, δε βολευόταν πουθενά, δεν ένοιωθε ότι είχε βρει ακόμα τον κόσμο της, κάπου που να πατάει και με τα δυο της πόδια. Ένοιωθε να μην ανήκει πουθενά.

 

Ώσπου μία μέρα συνάντησε μία παραμυθού που έλεγε παραμύθια, την λέγανε Ανθή Θάνου, και τότε έγινε κάτι πολύ όμορφο. Ένιωσε βαθιά μες την καρδιά της ότι αυτός ήταν ο κόσμος της, τα παραμύθια! Είχε βρει επιτέλους τον δικό της τρόπο για να δίνει αγάπη, να παρηγορεί και να μοιράζεται. Δάκρυσε... Και από εκείνη την ημέρα αποφάσισε να αφηγείται ιστορίες για να γλυκαίνουν οι καρδιές των ανθρώπων.

 

Από τότε ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι με αφηγήσεις σε χώρους όπως σχολεία, παιδικά πάρτυ, δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, νοσοκομεία, μικρές θεατρικές σκηνές, μπαρ, και φεστιβάλ αφήγησης.

 

Αφηγείται τις ιστορίες της σε παιδιά, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με μουσικοκινητικές δραστηριότητες και σε μεγάλους, στολίζοντας την αφήγησή της με παραδοσιακά τραγούδια.

 

Παράλληλα, πραγματοποιεί ένα βιωματικό σεμινάριο αφήγησης και μυθοπλασίας για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, για καλλιτέχνες, γονείς, ξεναγούς αλλά και όποιον θέλει να γνωρίσει την τέχνη της αφήγησης.