Λίλη Σταμπουλή- Ψηφιδωτό

Η Λίλη Σταμπουλή γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης και αρχαιοτήτων και εργάζεται από το 1998 στον τομέα αυτό, σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, υπό την επίβλεψη του ΥΠ.ΠΟ.

Η μεγάλη της αγάπη για το ψηφιδωτό, δημιουργήθηκε όταν πρωτο ήρθε σε επαφή με την τέχνη, συντηρώντας τα επιδαπέδια  ψηφιδωτά της Ολύνθου.

Με τον δάσκαλο και φίλο Νίκο Πιτσαλίδη, συνεργάστηκαν για την υλοποίηση έργων με ποικίλα υλικά, τεχνοτροπίες και μεθόδους.

Το 2007 συνδημιουργεί την ομάδα MOSAICISTS και δραστηριοποιείται στην κατασκευή ψηφιδωτών έργων όπως αγιογραφίες, επιδαπέδια βοτσαλωτά και εντοίχια έργα, καθώς και σύγχρονες εφαρμογές, πίνακες, φορητά  έργα  και χρηστικά αντικείμενα για ιδιώτες και  δημόσιους φορείς.

Τα τελευταία 5 χρόνια, διοργανώνει εκπαιδευτικά  σεμινάρια και ετήσια μαθήματα για παιδιά και ενήλικες  σε σχολεία, μουσεία και χώρους δημιουργικής απασχόλησης, θέλοντας να μεταδώσει  την  τέχνη  του ψηφιδωτού  και να ωθήσει τους συμμετέχοντες στην φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης υλικών, με δράσεις κατασκευής ομαδικών  ψηφιδωτών με το κοινό, για τον δημόσιο χώρο.