Παιδιά! Γνωρίστε τις Χώρες

Για παιδιά 8-12 ετών

 

Τα παιδιά ακούνε τη μουσική των λαών, μιλούν τις γλώσσες των ανθρώπων, δοκιμάζουν γεύσεις διαφορετικές, παίζουν και κατασκευάζουν παραδοσιακά παιχνίδια ξένων χωρών, γνωρίζουν και δημιουργούν με τις τέχνες του κόσμου, διαβάζουν βιβλία από τόπους μακρινούς και χορεύουν όπως κάθε λαός.

 

Από τη Χιλή στη Φινλανδία, από την Τζαμάικα στο Καζακστάν, από το Ισραήλ στην Κένυα, από το Μεξικό στη Νέα Ζηλανδία κι από το Κατάρ στην Ελβετία ξεκινάει το ταξίδι στις ΧΩΡΕΣ!

 

Σ’ αυτό το βιωματικό και πολυπολιτισμικό εργαστήρι, τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από δομημένες παρουσιάσεις τους πολιτισμούς και τις χώρες του κόσμου, φυλές και σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Όμορφα «ταξίδια» που αναπτύσσουν την πολυπολιτισμική συνείδηση των παιδιών, ενισχύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και ενδυναμώνουν τη συνύπαρξη με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών.

 

Το ταξίδι στις ΧΩΡΕΣ ξεκινάει…

 

Στο εργαστήριο συμμετέχουν παιδιά από 8 έως 12 ετών. Η κάθε συνάντηση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.

 

Εισηγήτρια: Δώρα Βογιατζή

 

 

Για την αποφυγή  συνωστισμού η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

 

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ συναντήσεις, κάθε Πέμπτη 17:30-19:00 και το κόστος συμμετοχής είναι 60,0€ (55,0€ φοιτητών/ανέργων)