Retreat Ορθοφωνίας και Public Speaking στην Χαλκιδική

Έναρξη: 28/06/2024 Λήξη: 30/06/2024

Ο ρόλος της φωνής στην τέχνη του Public Speaking.

 

 

 -Μάθε πώς να ελκύεις την προσοχή όταν μιλάς ή παρουσιάζεις

 

- Ανακάλυψε τρόπους να βελτιώσεις την άρθρωσή σου όταν μιλάς ή αφηγείσαι.

 

- Μάθε πώς θα ξεκλειδώσεις την εκφραστικότητά σου στην ομιλία. 

 

- Έλα να απελευθερώσουμε την φωνή μας και να δώσουμε νόημα στις λέξεις.

 

 

Πότε και πού;

28-30 Ιουνίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στο 4 αστέρων Hotel Mendi, στην Καλάνδρα.

 

Τι θα κάνουμε;

Ένα μοναδικό και πρωτότυπο, τριήμερο retreat περιορισμένων θέσεων στον κατάφυτο κήπο του Hotel Mendi μπροστά στη θάλασσα.

Κάτω από τη σκιά των δέντρων θα ξυπνήσουμε τη φωνή μας με πρακτικές αναπνοής, φώνησης και πολύ παιχνίδι! Μέσα από γραπτά κείμενα και προφορικές ασκήσεις θα ανακαλύψουμε τρόπους ώστε η φωνή μας να μεταφέρει το νόημα που κρύβεται μέσα στις λέξεις. 

 

Ελάτε να κάνουμε μαζί μια βουτιά μέσα μας και να αφυπνίσουμε το συναίσθημα και την εκφραστικότητά μας με όχημα τον λόγο και οδηγό τη φωνή μας!

 

Από την Παρασκευή 28/6 έως την Κυριακή 30/6, θα ξυπνάμε με θέα τη θάλασσα. Θα κάνουμε πρακτικές σύνδεσης με την φωνή, το σώμα και την αναπνοή μας στον όμορφο ελαιώνα. Θα έχουμε χρόνο για βουτιές και χαλάρωση στη θάλασσα, στην πισίνα ή σε άλλες κοντινές παραλίες.

 

Ο σκοπός της τριήμερης συνάντησης είναι:

- Να συνδεθούμε με τον εαυτό μας, τη φωνή και το σώμα μας .

- Να ανακαλύψουμε τρόπους επικοινωνίας και σύνδεσης με τους άλλους μέσω του λόγου και της φωνής μας.

- Να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση όταν μιλάμε, παρουσιάζουμε ή αφηγούμαστε

- Να επιτρέψουμε στη φύση, τη θαλασσινή αύρα και τη σοφία της ελιάς να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις κρυμμένες δυνατότητές μας. 

 

Σε ποιες και ποιους απευθύνεται.

Από τις πρακτικές και τα μαθήματα διάρκειας 9 ωρών συνολικά, μπορούν να επωφεληθούν όσες και όσοι έχουν ενδιαφέρον για τη δημόσια ομιλία (public speaking) την γλώσσα, την αποτελεσματική επικοινωνία, τη φωνή, την αφήγηση και την εκφραστικότητα του λόγου. Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται εξειδίκευση σε κάποιον τομέα, μόνο η διάθεση για εξερεύνηση, πειραματισμό με τη φωνή μας και μοίρασμα ιδεών και σκέψεων.

 

Γνωρίστε την εισηγήτρια.

Η εισηγήτρια-εμψυχώτρια του σεμιναρίου Μαρία Αράπογλου, διακρίθηκε πρόσφατα ως ηθοποιός φωνής στον διαγωνισμό των εκδόσεων Ψυχογιός ώστε να αφηγηθεί βιβλία λογοτεχνίας του εκδοτικού οίκου σε μορφή audiobook. Είναι ηθοποιός φωνής, μουσικοθεραπεύτρια και εμψυχώτρια ομάδων με πολυετή εμπειρία ως θεραπεύτρια και παιδαγωγός. Σημαντικό στοιχείο στις ομάδες και τα σεμινάρια που συντονίζει αποτελεί η διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος αποδοχής των συμμετεχόντων, το πνεύμα συνεργασίας και η ενθαρρυντική στάση απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Το Ξενοδοχείο

To Hotel Mendi  βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στην Καλάνδρα. Μπορείτε να διαλέξετε standard δίκλινο δωμάτιο, superior δίκλινο δωμάτιο ή μονόκλινο (σε περιορισμένο αριθμό), όλα με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ιδιωτική εξοπλισμένη παραλία, πισίνα, πρωινό μπουφέ, εστιατόριο, γήπεδο τένις, beach volley, mini market, parking, κ.ά.

Σε απόσταση δέκα λεπτών με το αυτοκίνητο βρίσκεται το Ποσείδι με τη μαγευτική παραλία του, η Φούρκα και η Νέα Σκιώνη. Η νυχτερινή ζωή της Καλλιθέας απέχει 20 λεπτά και το Πευκοχώρι 25 λεπτά.

 

Το Πρόγραμμα

Παρασκευή 28/6.

14:00 - 18:00: Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Μέχρι την πρώτη συνάντηση, υπάρχει ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση στην παραλία και τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου.

18:00 - 20:00: Πρώτη συνάντηση γνωριμίας της ομάδας όπου θα έχουμε μια πρώτη βιωματική επαφή με την αναπνοή και την φωνή μας.

Για το δείπνο είναι διαθέσιμα τα εστιατόρια του ξενοδοχείου αλλά και οι ταβέρνες στα κοντινά χωριά. 

 

Σάββατο 29/6.

07:00-10.30: Ξεκινάμε την ημέρα μας με πρωινό στον μπουφέ του ξενοδοχείου.

10.30-12.30: Συναντιόμαστε κάτω από τη σκιά των δέντρων. Ενεργοποιούμε την αναπνοή, τη φωνή και το σώμα μας και ερχόμαστε σε πρώτη επαφή με τεχνικές που μεταμορφώνουν τον λόγο μας.

12:30-17:30: Ελεύθερος χρόνος. Για το μπάνιο της ημέρας οι επιλογές είναι πολλές: η παραλία και η πισίνα του ξενοδοχείου, τα beach bars στη Φούρκα και το Πευκοχώρι, οι παραλίες της Σκιώνης και της Σίβηρης, το ακρωτήρι του Ποσειδίου.

17:30-20:00. H δεύτερη συνάντηση της ημέρας πάντα κάτω από τη σκιά των δέντρων, όπου η φωνή μας θα ηχήσει και τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε, θα ακουστούν!

20:00 Αποχαιρετάμε την ημέρα με μια τελευταία βουτιά στη θάλασσα! Το βραδάκι μπορούμε είτε να μαζευτούμε στην παραλία για κουβέντα και κρασί κάτω από το φεγγαρόφωτο είτε όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν τα κοντινά beach bars για ένα ποτό.

 

Κυριακή 30/6.

07:00-10:00: Πρωινό.

10:00-12:30: Τελευταίο μάθημα του τριημέρου κλείνοντας το σεμινάριο με το σώμα μας χαλαρωμένο, τη φωνή μας πιο δυνατή και την ψυχή μας πιο γεμάτη! 

 

Να έχετε μαζί σας:

Στρωματάκι μικρό ή ψάθα, πετσέτα, μαγιό, αντιηλιακό.

 

Κόστος συμμετοχής. 

Standard δίκλινο δωμάτιο και πρωινό: 220,0€/άτομο (130,0€ για το σεμινάριο και 90,0€ για τη διαμονή).

Μονόκλινο δωμάτιο (μόνο 2 διαθέσιμα) και πρωινό: 270,0€/άτομο (130,0€ για το σεμινάριο και 140,0€ για τη διαμονή).

Superior δίκλινο δωμάτιο με θέα στη θάλασσα και πρωινό:240,0€/άτομο (130,0€ για το σεμινάριο και 110,00€ για τη διαμονή).

 

Κράτηση θέσης.

Για την κράτηση της θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 100,0€ έως τις 12/6.

 

Εξόφληση.

Η εξόφληση της συμμετοχής μπορεί να γίνει έως και μία εβδομάδα πριν το σεμινάριο, δηλαδή στις 21/6. 

 

Απορίες/διευκρινήσεις.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σε σχέση με το περιεχόμενο του σεμιναρίου και τις συναντήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εισηγήτρια Μαρία Αράπογλου στο +30 6974643645.

  

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

Διαμονή 2 βράδια σε standard, μονόκλινο ή superior δωμάτιο με θέα την Θάλασσα στο 4 Αστέρων Mendi Hotel στην Χαλκιδική.

2 Πρωινά γεύματα (Σάββατο 28/6 και Κυριακή 30/6).

4 Μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών.

 

Στην τιμή δε συμπεριλαμβάνονται:

Μεταφορικά από και προς στο ξενοδοχείο.

Μεσημεριανά, βραδινά γεύματα, ποτά.

Φόρος διανυκτέρευσης και κλιματικής αλλαγής 7€/δωμάτιο ανά διανυκτέρευση (εξοφλείται κατά την άφιξη).