Μαρία Αράπογλου - Σεμινάριο Ορθοφωνίας

Η Μαρία Αράπογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1998 συνεργάζεται ως Αφηγήτρια – Εκφωνήτρια – VoiceoverArtist με κορυφαίες εταιρίες παραγωγής ήχου ντοκιμαντέρ, διαφημιστικών σποτ, DVD εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού περιεχομένου, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Διδάσκει Ορθοφωνία τα τελευταία 10 χρόνια, συνεργαζόμενη με φορείς όπως Skywalker, Remax, όμιλος Network, Κήπος ΑΜΚΕ κ.α., εκπαιδεύοντας επαγγελματίες, ερασιτέχνες και νέους, όπως: επιστήμονες-ομιλητές σε συνέδρια, τηλεφωνητές, εκπαιδευτικούς,   εκφωνητές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, δικηγόρους κ.α. Η μέθοδος που εφαρμόζει στη διδασκαλία   εμποτίζεται με στοιχεία από την ενασχόλησή της με τη μουσική, τη μουσικοθεραπεία και το voiceacting, και γι’ αυτό δίνεται έμφαση ξεχωριστά στην προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της φωνής του κάθε διδασκόμενου.

 

Ως μουσικοθεραπεύτρια, έχει εργαστεί στην Ειδική Αγωγή, συνεργαζόμενη με την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Θεσσαλονίκης, την Δημοτική Επιχείρηση Αμπελοκήπων και στην προσωπική της μονάδα μουσικοθεραπείας «Μουσικοθεραπείας Χώρος». Παράλληλα, συνεργάζεται με δημοτικά και  ιδιωτικά  Ωδεία ως καθηγήτρια και  συνοδός πιάνου και με σχολικές μονάδες ως καθηγήτρια μουσικής στην ειδική αγωγή. Είναι μέλος του Συνόλου Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «ΟΡΦΕΙΑ   ΑΡΜΟΝΙΑ», στο οποίο συμμετέχει ως αφηγήτρια-ηθοποιός και μουσικός, παίζοντας αρχαία κιθάρα Θράκης, και λαμβάνει συχνά μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

 

Η Μαρία σπούδασε Πιάνο και Μουσικοθεραπεία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Λονδίνο στο Trinity College of Music και ως Υπότροφος του τμήματος Μουσικοθεραπείας της Ανώτατης Σχολής Μουσικής και Δραματικής Τέχνης Guildhall School of Music and Drama,  αποφοιτώντας με τους τίτλους  Master of Music in Performance Studies (MMus)  και Postgraduate Diploma in Music Therapy  αντίστοιχα. Ολοκλήρωσε επίσης, κύκλο σπουδών Θεάτρου και Υποκριτικής του εργαστηρίου Δραματικής Τέχνης   «Παράθλαση», ενώ παρακολούθησε μαθήματα Φωνητικής, τόσο στη Θεσσαλονίκη με την Βίκυ Αλμαζίδου, όσο και στη Σχολή Guildhall του Λονδίνου, ως μέρος των σπουδών της.