Το μοντάζ στο ντοκιμαντέρ.

Ένα πρακτικό εργαστήρι επεξεργασίας βίντεο για την δημιουργία ταινιών ντοκιμαντέρ.

 

Θα γίνει εκμάθηση αρχειοθέτησης του υλικού, οργάνωσης και σχεδιασμού του μοντάζ και τεχνικών επεξεργασίας της κινούμενης εικόνας.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες. Απαιτείται εμπειρία (έστω και μικρή) στην λήψη βίντεο με σκοπό την δημιουργία ταινιών ντοκιμαντέρ (πειραματικό ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ παρατήρησης κ.α.).

 

Μέσα από ασκήσεις, οι συμμετέχουσες  και οι συμμετέχοντες θα επεξεργαστούν είτε δικό τους υλικό που έχουν τραβήξει και δεν έχουν επεξεργαστεί ακόμα, είτε καινούργιο υλικό που θα κινηματογραφήσουν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου.

 

Προτείνεται στα άτομα που θα συμμετάσχουν, να έχουν τα προσωπικά τους λάπτοπ (εάν υπάρχουν). Σαν λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί ότι πιθανόν να έχει ήδη καθεμία και καθένας διαθέσιμο, είτε ότι διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο.

 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξερευνήσουμε αυτό το στάδιο του ντοκιμαντέρ που έρχεται ως τελευταίο, να δώσει την τελική μορφή των ταινιών μας.

 

Εισηγητής: Αναστάσης Δαλλής

 

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις, κάθε Τρίτη, 20:00-22:00, και το κόστος συμμετοχής είναι 115,0€ (100,0€ φοιτητών/ανέργων).

 

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.