Αναστάσης Δαλλής - Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ

Ο Αναστάσης Δαλλής έχει σπουδάσει μουσικοπαιδαγωγική, καλλιτεχνική φωτογραφία, ντοκιμαντέρ και εκπαίδευση ενηλίκων. Τα τελευταία 6 χρόνια παραδίδει μαθήματα μουσικής σε ενήλικες.

 

Έχει δουλέψει ως παιδαγωγός για ηλικίες 5-12 ετών, διδάσκοντας μουσική και κινηματογράφο. Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του, με τίτλο Paranaue the documentary, το οποίο ήταν η διπλωματική του εργασία, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του, στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2018), καθώς και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ και προβλήθηκε από την συχνότητα της ΕΡΤ3. Το ντοκιμαντέρ του, Views of a view προβλήθηκε στο AegeanDocs-Μυτιλήνη τον Οκτώβριο του 2019.  Παράλληλα συμμετείχε στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα ΔΙΑΠΛΑΣΗ, για την παραγωγή ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ, για την τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής- Τηλεόρασης. Το ντοκιμαντέρ του, με τίτλο Con fuoco- a strange orchestra έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του, στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάιος 2020). Το τελευταίο του ντοκιμαντέρ είναι το Letters.

 

Λόγω της εμπειρίας του στον χώρο του ντοκιμαντέρ, αλλά κυρίως λόγω της αγάπης του γι αυτό το είδος, πιστεύει ότι θα μπορέσει να το μεταφέρει στην ομάδα του εργαστηρίου και όλοι μαζί, να μοιραστούν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν την δική τους ταινία.