Εργαστήριο Σωματικής έκφρασης, Σωματικού θεάτρου

Έναρξη: 09/10/2020 Λήξη: 18/12/2020

Το κύριο εκφραστικό μέσο του ηθοποιού είναι το σώμα του. Αυτή τη σωματική γλώσσα οφείλει να την επανασυνειδητοποιήσει, να την ενσωματώσει στην τέχνη του, να της δώσει ζωή και να την επαναφέρει σε λειτουργία.

 

Σε αυτό το εργαστήρι θα μάθουμε πώς να δημιουργούμε ρόλους και ιστορίες με όχημα τη φαντασία και το σώμα μας. Με την ουδέτερη μάσκα του Jacques Lecoq, με τις ποιότητες Laban, με διάφορα κινητικά μοτίβα και ασκήσεις contact, θα ερευνήσουμε νέους τρόπους κίνησης, θα δημιουργήσουμε τους δικούς μας χαρακτήρες και θα αλληλεπιδράσουμε με τους άλλους.

 

Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν:

  • ασκήσεις γνωριμίας και ασκήσεις συντονισμού της ομάδας
  • σωματικές ασκήσεις ενεργοποίησης και προετοιμασίας
  • σωματική έκφραση και αυτοσχεδιασμό
  • παιχνίδι ρόλων και παντομίμα

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αρχάριους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, φοιτητές και σε όσους θέλουν να πειραματιστούν με την κίνηση και το σώμα τους. 

 

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο συστήνεται αντί μάσκας η χρήση ασπίδας προσώπου.

 
Εισηγητής: Τάσος Παπαδόπουλος Το μαγικὀ καπἐλο
 
Η συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9/10 στις 20:15, όπου o εισηγητής θα μιλήσει για το πρόγραμμα και θα λύσει τυχόν απορίες. Για την αποφυγή συνωστισμού, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 20:15-22:15, για δέκα συναντήσεις  και το συνολικό του κόστος είναι 110,0€ (100,0€ φοιτητών/ ανέργων).